Almás diós csokis kuglóf
Hozzávalók
Tésztához a hozzávalók:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
2. A tojásfehérjét habbá verjük.
3. A cukrot, a vaníliás cukrot és a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját.
4. Ha ez megvan, hozzákeverjük a sütőporos lisztet,almát,diót,csokoládét, és a legvégén a tojásfehérjét.
5. Kivajazott kuglófformába öntjük és 35-40 perc alatt készre sütjük.
6. 20-30 dkg ét vagy tejcsokoládék felolvasztunk és bevonjuk vele a kuglófot.
7. Mikor már megdermedt a csokoládé fehér csokoládéval csíkokat húzunk és cukor gyöngyökkel díszítjük.
A tetején lévő nagy hópelyhet fehér csokoládéval rajzoltam meg :)
Alternatív elkészítés
Személyes megjegyzés
Bármivel lehet díszíteni én legtöbbször olvasztott csokoládéval szoktam bevonni a kuglófot !
Almás diós csokis kuglóf
Hozzávalók
Tésztához a hozzávalók:
Díszítés:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. A tojásfehérjét habbá verjük.
3. A cukrot, a vaníliás cukrot és a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját.
4. Ha ez megvan, hozzákeverjük a sütőporos lisztet,almát,diót,csokoládét, és a legvégén a tojásfehérjét.
5. Kivajazott kuglófformába öntjük és 35-40 perc alatt készre sütjük.
6. 20-30 dkg ét vagy tejcsokoládék felolvasztunk és bevonjuk vele a kuglófot.
7. Mikor már megdermedt a csokoládé fehér csokoládéval csíkokat húzunk és cukor gyöngyökkel díszítjük.
A tetején lévő nagy hópelyhet fehér csokoládéval rajzoltam meg :)
Alternatív elkészítés
Személyes megjegyzés
Bármivel lehet díszíteni én legtöbbször olvasztott csokoládéval szoktam bevonni a kuglófot !
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?