Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás diós csokis kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához a hozzávalók:

20 dkg margarin
25 dkg cukor
25 dkg liszt
5 db tojás
2 db alma
12 dkg dió
10 dkg étcsokoládé

Díszítés:

20-30 dkg tej-vagy ét csokoládé
10 dkg fehér csokoládé
ezüst cukorgyönygyök
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A diót ledaráljuk, az étcsokoládét összetörjük.
2. A tojásfehérjét habbá verjük.
3. A cukrot, a vaníliás cukrot és a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját.
4. Ha ez megvan, hozzákeverjük a sütőporos lisztet,almát,diót,csokoládét, és a legvégén a tojásfehérjét.
5. Kivajazott kuglófformába öntjük és 35-40 perc alatt készre sütjük.
6. 20-30 dkg ét vagy tejcsokoládék felolvasztunk és bevonjuk vele a kuglófot.
7. Mikor már megdermedt a csokoládé fehér csokoládéval csíkokat húzunk és cukor gyöngyökkel díszítjük.

A tetején lévő nagy hópelyhet fehér csokoládéval rajzoltam meg :)

Alternatív elkészítés

sütési hőfok :60 C

Személyes megjegyzés

Isteni finom és roppant egyszerű kuglóf recept :) !
Bármivel lehet díszíteni én legtöbbször olvasztott csokoládéval szoktam bevonni a kuglófot !
Almás diós csokis kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!