Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Márványos túrós

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

8 közepes tojás
20 dkg kristálycukor
1,3 dl tej (130 ml)
1,3 dl olaj (130 ml)
32 dkg finomliszt

Túrógolyóhoz:

50 dkg tehéntúró
3-4 evőkanál búzadara
5 evőkanál kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A túrógolyókhoz valókat egy tálban összekeverjük, majd vizes kézzel kb. 27 egyforma golyót készítünk, melyeket addig beteszünk a hűtőbe, amíg összekeverjük a tésztát.

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük (fehéredésig). Majd hozzákeverjük a tejet és az olajat, végül két részletben a sütőporral elkevert lisztet is.

Elkészítés

A tésztamasszához hozzáadjuk a tojásfehérje hab 1/3-át, mellyel gyors mozdulatokkal simára keverjük a tésztát, majd hozzáadjuk a maradék tojáshabot, de ezzel már óvatosan összeforgatva, hogy ne törjön össze a hab.

Elkészítés

A tésztát kettéosztjuk: az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Enyhén vajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük a világos tésztát, erre ide-oda rátesszük a kakaós tésztát, melyet egy villa segítségével összekuszálunk/márványozunk.

Elkészítés

Majd beledobáljuk a túrógolyókat.
Előmelegített,170 fokos légkeveréses sütőben kb. 23-25 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát! (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)
A megsült tésztát óvatosan kiborítjuk egy süteményes rácsra és kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Alternatív elkészítés

A túró golyókat felhasználásig hűtűbe kell tartani, mert különben nem lesz formás, szétesik.
Márványos túrós Márványos túrós Márványos túrós Márványos túrós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
60 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!