Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Sütőtök brownie

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Sütőtök brownie
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok , Szeletek

Hozzávalók

kb. 36 darabhoz

A tepsihez

  • tepsi keret

A töltelékhez

  • 600 g sütőtök
  • 100 g cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 150 ml víz
  • 20 g friss gyömbér
  • 200 g krémsajt (pl mascarpone)
  • 2 db tojás (M-es)

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés:

A tortabevonót durvára aprítjuk, és a csomagoláson található leírás szerint gőz fölött megolvasztjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és rátesszük a tepsi keretet (25x25). A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Töltelék:
A tököt hasábokra vágjuk, a magokat eltávolítjuk, megmossuk, és kis darabokra vágjuk. Cukorral, fűszerekkel és vízzel edényben alacsony hőfokon, fedő alatt megpároljuk, amíg nagyon puha nem lesz (kb. 15 perc). Meghámozzuk a gyömbért, és a tökkel együtt pürésítjük, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni.

Tészta:
A vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót lassan hozzákeverjük, amíg egy kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként ½ - ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A megolvadt tortabevonót szintén belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd szintén a tésztába keverjük. A tésztát a formában elsimítjuk. A tökpürét összekeverjük a krémsajttal és a tojásokkal. A tölteléket ráöntjük a tésztára, és villa segítségével a masszát és a tésztát kissé elkeverjük, így lesz márványos a sütemény, majd a sütő középső részében megsütjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35-40

A brownie-t a tepsi keretben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A fehér fondantot 3 részre osztjuk, majd 1/3 részt félreteszünk, amit később zöld színezékkel színezünk. A maradék 2/3 részt a sárga és a piros ételszínezékkel narancssárgára színezzük, míg a kívánt színárnyalatot el nem érjük. Így a tök különböző színárnyalatokban is elkészíthető. 4 tökre számítva kb. 50 g színezett cukormasszát 15 cm hosszú hengerré formázzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk, és golyókat formázunk belőle. A kés fokával kis bemetszéseket készítünk a golyó oldalába. A tök szárának elkészítéséhez sasliknyárs segítségével kis lyukakat nyomunk a tök tetejébe (1. ábra). A félretett 1/3 rész fehér fondantot zöld színezékkel a kívánt színre színezzük, majd kis tökszárakat formázunk, és a dekor toll segítségével a tök tetején rögzítjük.

A tepsi keretet kicsatoljuk, és levesszük. A süteményt tálra tesszük, és a tökökkel feldíszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A sütemény a díszítés nélkül fagyasztható.
Tök-arcokhoz sasliknyárs segítségével vájjunk ki szemeket és orrot, és fessük meg Dr. Oetker Dekor-tollal.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!