Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Négyszeres csoki kenyér

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A sütihez:

200 g liszt
1/2 tk. szódabikarbóna
275 g cukor
175 g puha vaj
2 tojás
1 ek. vanília kivonat
80 ml tejföl
125 g forrásban lévő víz
175 g apróra vágott étcsokoládé

A sziruphoz:

125 ml víz
100 g cukor
25 g étcsokoládé forgács
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
Kivajazunk és kilisztezünk egy kb. 25x11 cm-es ládaformát.

Elkészítés

Robotgépbe tesszük a lisztet, a szódabikarbónát, a kakaóport, a cukrot, a vajat, a tojásokat, a vaníliát és a tejfölt. Összekeverjük a hozzávalókat és járó motor mellett hozzáöntjük a vizet is. Beleforgatjuk a csokoládédarabkákat is és a tésztát az előkészített formába tesszük. Betoljuk a sütőbe és kb. 1 óráig sütjük. Ellenőrizzük tűpróbával!
15 perccel azelőtt, hogy a süti kész lenne, elkészítjük a szirupot. Egy kis lábasba tesszük a kakaót, vizet és a cukrot. Az egészet felforraljuk, és 5 percig forraljuk.
Amint készre sült a sütemény egy hústűvel néhány helyen megszurkáljuk és rálocsoljuk a szirupot. Az egészet teljesen kihűtjük és a csokiforgáccsal díszítjük.

Alternatív elkészítés

A recept Nigella Lawson "Feast" c. könyvéből való.
Négyszeres csoki kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!