Barackos clafoutis - gluténmentes
Hozzávalók
Barackos clafoutis - gluténmentes
Elkészítés
Elkészítés
Egy kerek kerámia sütőformát kivajazunk és kiszórjuk kristálycukorral (barna cukorral).
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a vajjal és cukrokkal jól elkeverjük és hozzáöntjük a tejet, amit szintén jól elkeverünk benne.
A fehérjéket habbá verjük (nem szükséges kőkemény habot kapnunk, hiszen egy palacsintatészta-szerű alapot készítünk, ez sok időt is spórol nekünk és nem ront semmit az élvezeti értéken).
A lisztben eloszlatjuk a sütőport és a sót.
A tejes alaphoz adjuk a felvert tojásfehérjét és a lisztet, amíg egynemű palacsintatészta masszát kapunk.
A sütőformában szépen elrendezgetett gyümölcsökre öntjük, és előmelegített sütőbe rakjuk.
Kb. 5 perc sütést követően kivesszük és a vanília pudingot kiskanállal rákanalazva elosztlatjuk a tetején, esetleg egy fél barackot felkockázva is még rádobhatunk manduladarabokkal kísérve.
Addig sütjük, míg ízlésesen aranybarna nem lesz a teteje.
Hagyjuk kihűlni! (Ez nem könnyű, de a felszeletelés alapfeltétele.)
Ezt követően porcukrot szórhatunk a tetejére és tálalhatjuk is.
Alternatív elkészítés
Sütési mód: alul-felül sütés
Ajánlat:Gluténmentes menü csodás lezárása.
Egyéb elnevezések: Gluténmentes pite
Előkészület: 10 perc
Sütés: 20 perc
Barackos clafoutis - gluténmentes
Hozzávalók
Barackos clafoutis - gluténmentes
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy kerek kerámia sütőformát kivajazunk és kiszórjuk kristálycukorral (barna cukorral).
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a vajjal és cukrokkal jól elkeverjük és hozzáöntjük a tejet, amit szintén jól elkeverünk benne.
A fehérjéket habbá verjük (nem szükséges kőkemény habot kapnunk, hiszen egy palacsintatészta-szerű alapot készítünk, ez sok időt is spórol nekünk és nem ront semmit az élvezeti értéken).
A lisztben eloszlatjuk a sütőport és a sót.
A tejes alaphoz adjuk a felvert tojásfehérjét és a lisztet, amíg egynemű palacsintatészta masszát kapunk.
A sütőformában szépen elrendezgetett gyümölcsökre öntjük, és előmelegített sütőbe rakjuk.
Kb. 5 perc sütést követően kivesszük és a vanília pudingot kiskanállal rákanalazva elosztlatjuk a tetején, esetleg egy fél barackot felkockázva is még rádobhatunk manduladarabokkal kísérve.
Addig sütjük, míg ízlésesen aranybarna nem lesz a teteje.
Hagyjuk kihűlni! (Ez nem könnyű, de a felszeletelés alapfeltétele.)
Ezt követően porcukrot szórhatunk a tetejére és tálalhatjuk is.
Alternatív elkészítés
Sütési mód: alul-felül sütés
Ajánlat:Gluténmentes menü csodás lezárása.
Egyéb elnevezések: Gluténmentes pite
Előkészület: 10 perc
Sütés: 20 perc
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?