Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Húsvéti burgonyás koszorú

SCsilla receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10302-scsilla
Húsvéti burgonyás koszorú
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

  • 25 dkg burgonya
  • 2 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 6 dkg margarin (a forma kikenéséhez)
  • 0,5 db citrom
  • 5 dkg tejföl
  • 6 dkg darált dió
  • 25 dkg liszt (a formához )
  • 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor

Díszítéshez

SCsilla SCsilla receptje

Elkészítés

Elkészítés

1. Burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, és összetörjük egy tálban.
2. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, margarinnal, és a citrom reszelt héjával.
3. A fehérjét kemény habbá verjük.
4. A tojásos masszához adjuk az áttört burgonyát, a felvert habot, tejfölt, és a diót.
5. Végül hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd az egészet összedolgozzuk.
6. A kuglóf formát kikenjük margarinnal, megszórjuk liszttel, és a masszát belesimítjuk. 180 fokon 40 percig sütjük. Miután megsült, kihűlt, kivesszük a formából.
7. A csokoládét felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a koszorút, és tojás formájú cukorkákkal díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!