Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti burgonyás koszorú

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Húsvéti burgonyás koszorú

25 dkg burgonya
2 db tojás
15 dkg porcukor
6 dkg margarin (a forma kikenéséhez)
0,5 db citrom
5 dkg tejföl
6 dkg darált dió
25 dkg liszt (a formához )

Díszítéshez:

tojás alakú cukorkák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. Burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, és összetörjük egy tálban.
2. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, margarinnal, és a citrom reszelt héjával.
3. A fehérjét kemény habbá verjük.
4. A tojásos masszához adjuk az áttört burgonyát, a felvert habot, tejfölt, és a diót.
5. Végül hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd az egészet összedolgozzuk.
6. A kuglóf formát kikenjük margarinnal, megszórjuk liszttel, és a masszát belesimítjuk. 180 fokon 40 percig sütjük. Miután megsült, kihűlt, kivesszük a formából.
7. A csokoládét felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a koszorút, és tojás formájú cukorkákkal díszítjük.
Húsvéti burgonyás koszorú

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!