Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Húsvéti burgonyás koszorú

SCsilla receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10302-scsilla
Húsvéti burgonyás koszorú
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

  • 25 dkg burgonya
  • 2 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 6 dkg margarin (a forma kikenéséhez)
  • 0,5 db citrom
  • 5 dkg tejföl
  • 6 dkg darált dió
  • 25 dkg liszt (a formához )
  • 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor

Díszítéshez

SCsilla SCsilla receptje

Elkészítés

Elkészítés

1. Burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, és összetörjük egy tálban.
2. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, margarinnal, és a citrom reszelt héjával.
3. A fehérjét kemény habbá verjük.
4. A tojásos masszához adjuk az áttört burgonyát, a felvert habot, tejfölt, és a diót.
5. Végül hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd az egészet összedolgozzuk.
6. A kuglóf formát kikenjük margarinnal, megszórjuk liszttel, és a masszát belesimítjuk. 180 fokon 40 percig sütjük. Miután megsült, kihűlt, kivesszük a formából.
7. A csokoládét felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a koszorút, és tojás formájú cukorkákkal díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató