Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kuglóf

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kuglóf

35 dkg kristálycukor
18 dkg Rama
6 tojás
38 dkg liszt
kb.1,5 dl tej
mazsola ízlés szerint
kevés zsemlemorzsa
1 citrom reszelt héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A cukrot, a Ramát és a tojások sárgáját jól kikeverjük, majd hozzátesszük a lisztet, a sütőport, a tejet és egy citrom reszelt héját, ha szeretnénk, a mazsolát. A végén könnyedén belehabarjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A kuglófformát Ramával és finom zsemlemorzsával kikenjük, majd beleöntjük a massza felét.
2. A massza másik felébe két evőkanál kakaóport keverünk, és a sárga tésztára öntjük. Lassú tűzön sütjük. Kb. egy óra után tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kihűlni, kifordítjuk, majd meghintjük porcukorral. Marcipánmázzal díszíthetjük.

Tálalás

12 szelet

Tárolás

1-2 nap.
Kuglóf Kuglóf Kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!