Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Karácsonyi gyümölcskenyér

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Karácsonyi gyümölcskenyér
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok , Szeletek

Hozzávalók

kb. 15 szelethez

Tésztához

  • 125 g sötét mazsola
  • 200 g arany mazsola
  • 100 g vegyes kandírozott gyümölcs
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 100 ml rum vagy whisky
  • 175 g búzaliszt
  • 2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 100 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 100 g lágy vaj vagy margarin
  • 3 tojás (közepes méretű)

Ezenkívül

  • 50 ml whisky
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál víz

Elkészítés

Előkészítés

A mazsolákat, a kandírozott gyümölcsöket, a citromhéjat és a fahéjat jól elkeverjük, majd a rummal meglocsoljuk, néhány órát (akár egy éjszakát) állni hagyjuk.

A kazetta sütőformát (25 x 11 cm) kivajazzuk, és enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Az előkészített gyümölcsöket a tésztához forgatjuk, majd a tésztát a sütőformában elosztjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 70 perc

A süteményt a whiskyvel néhányszor meglocsolgatjuk, és 10 percig a sütőformában, majd egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A lekvárt egy evőkanál vízzel elkeverve felhevítjük, majd a forró lekvárral a sütemény tetejét megkenjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Díszítsük a süteményünket Dr. Oetker ét Tortabevonóval vagy Dr. Oetker Marcipánból szaggatott karácsonyi motívumokkal.

Vélemények

Emmababa

Emmababa
2013.12.05. | 10:09

Nagyon jó lett! Én rumot használtam, és amin változtattam az az,hogy nem használtam kétféle mazsolát csak egyet és nem lekvárral hanem csokival öntöttem le. Mindenkinek csak ajánlom!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!