Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Marcipános Gyümölcskenyér

Timi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/17798-timi
Marcipános Gyümölcskenyér
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

Tészta

  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor (barna nádcukor)
  • ½ tk. Dr. Oetker Sütőpor
  • 25 dkg liszt (finom, vagy tönköly fehér)
  • 5 db tojás
  • 1 cs. Bourbon vaníliás cukor
  • 5 dkg vegyes aszaltgyümölcs,apróra vágva
  • 1 kk. mandulaaroma
  • 5 dkg kiskockára vágott marcipán massza
  • 1-1 citrom és narancs héja, lereszelve
  • 2 ek. rum
  • 1 ek. liszt az aszalványokhoz
Timi Timi receptje

Elkészítés

Előkészítés

A szárított gyümölcsöket felkockázzuk, hozzárakjuk a felaprított mandulát és a marcipánmasszát. Meglocsoljuk a 2 evőkanál rummal és akár egy éjszakát állni hagyjuk, hogy jól megszívják magukat a rummal. Ha gyerekek is fognak a süteményből fogyasztani, rum aromát használjunk egy kis vízzel összekeverve.

Tészta összeállítása és sütése

A margarint keverjük habosra a cukrokkal, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat (robotgéppel), ezután pedig reszeljük hozzá a citrusok héját. A lisztet keverjük össze a sütőporral, az egy csipetnyi sóval, majd ezt is óvatosan forgassuk a tojásos masszához. A szárított gyümölcsöket szórjuk meg egy evőkanálnyi liszttel (ez segít megelőzni, hogy sülés közben a tészta aljára süllyedjenek) és keverjük azt is a tésztalapunkhoz, adjuk hozzá a mandula aromát is. A masszát öntsük kivajazott, kilisztezett gyümölcskenyér, vagy akár kuglófformába és előmelegített 200 fokos sütőben süssük 40 percet. Sütés közben nézzünk rá a tésztánkra, ha gyorsan barnulna, a sütés ¾ -énél fedjük le alufóliával és így süssük meg.
Még melegen szórjuk meg porcukorral. Kihűlés után tekerjük frissen tartó fóliába és tároljuk viszonylag hűvös helyen a fogyasztásig.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2015.04.23. | 18:37

Nagyon jól néz ki!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!