Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rumos kuglóf

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

1 dl tej
25 g élesztő
50 g vaj
150 g rétesliszt
100 g liszt
3 tojás
100 g cukor

Tetejére:

10 dkg cukor
2 ek víz
1 dl rum (gyerekek rumaroma, de nem kell 1 dl)
4 ek baracklekvár
3 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük. Élesztőt felfuttatjuk.

Elkészítés

A tejet egy kevés cukorral meglangyosítjuk, és a belemorzsolt élesztőt felfuttatjuk. A margarint felolvasztjuk. A liszteket a cukorral, tojásokkal, margarinnal végül az élesztős tejjel jól összedolgozzuk. Lehet, hogy a tészta több tejet kíván, akkor még egy keveset öntünk hozzá. Előkészítjük a kuglófformát, beletöltjük a tésztát és langyos helyen duplájára kelesztjük. Végül 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt (tűpróbáig) sütjük. Míg sül, a rumot kevés vízzel felhígítjuk és kb. 5 percig forraljuk. A formából kiborítva még melegen megkenjük a rumos keverékkel, mert ekkor még rögtön magába szívja, és lekenjük az egész kuglófot lekvárral, és utána hűtjük ki. Ha kihűlt rákanalazzuk a mázat: A kakaót a cukorral és vízzel sűrűre főzzük, majd még melegen felolvasztjuk benne a vajat.
Rumos kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!