Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kuglóf

10 dkg margarin
10 dkg cukor
3 tojássárgája
mazsola ízlés szerint
fél citrom héja
2 dkg élesztő
0,5 dl tej
40 dkg liszt
2 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A puha margarint kikeverjük a tojássárgájákkal és a cukorral. Hozzáadjuk a mazsolát, a csipet sót, a vaníliás cukrot és a citrom lereszelt héját. Az élesztőt felfuttatjuk fél dl tejben, kevés cukorral, a margarinos keverékhez adjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a 2 dl tejet. 50 percig kelesztjük, kivajazott formába öntjük, majd 230 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Alternatív elkészítés

Én sima tortaformában sütöttem meg, mert könnyebb kivajazni, de természetesen kuglófformában is tökéletes. A sütési idő nagyban függ a sütőtől, addig kell sütni, amíg a teteje szép aranybarna lesz.
Kuglóf Kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!