Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

18 dkg liszt
1/2 narancs leve
2 dl tejszín
15 dkg cukor
0,8 dl olaj
1 tojás
1 marék csokipasztilla (vagy darabolt csokoládé)

Töltelékhez:

10-15 dkg túró
vanília kivonat vagy 1 cs Dr. Oetker Vanillincukor
2-3 ek porcukor
1 tk pudingpor (tejszín vagy vanília ízű)
reszelt citromhéj
kevés tejszín
kb. 8-10 dkg baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt melegítsük elő 175 fokra. A formákat béleljük ki papírral.

Elkészítés

A tésztához a hozzávalókat alaposan összekeverjük. Először a szárazakat, majd bele a tojást és a folyadékokat, utoljára a csoki pasztillát.
A túrót kikeverjük a porcukorral, vaníliával, citromhéjjal és pudingporral, majd annyi tejszínnel hogy sűrű, de krémes legyen.
A tésztából teszünk a muffin formák aljába egy kis kanállal, majd a közepébe egy kis túrót és lekvárt, végül befedjük újabb adag tésztával.
175 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

Tálalás

Kb. 12 normál méretű muffin.

Alternatív elkészítés

Ha a túró eleve krémes állagú, akkor a tejszín kihagyható, vagy plusz 1-2 tk pudingport tegyünk bele.
Túrós muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!