Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Zabpelyhes muffin

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Zabpelyhes muffin
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

  • 160 g búzaliszt
  • 2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 160 g barnacukor vagy nádcukor
  • 3 tojás (közepes méretű)
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 80 g zabpehely (apró szemű)
  • 60 ml napraforgó olaj
  • 2 evőkanál tej

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

A marcipánmasszát lereszeljük. A sütőformát (12 db-os muffin sütőforma) kivajazzuk, zabpehellyel megszórjuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgép legmagasabb fokozatán sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, tetejét a ribizlivel, a marcipánnal és a maradék zabpehellyel megszórjuk. Végül a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!