Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandulás-narancskrémes muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Krémhez:

3,5 dl narancslé
0,5 dl tejszín
5-7 dkg cukor (ízlés szerint)
3-4 ek darált mandula
mandula aroma (kihagyható)
kandírozott citrushéj

Tésztához:

2 darab tojás
15 dkg cukor
1 csipet só
10 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
1 pohár joghurt (kicsi)
2-3 ek étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A krémhez a narancslevet feltesszük egy lábosba forralni, a pudingport elkeverjük 2-3 ek. cukorral és a tejszínnel, majd hozzáadjuk a meleg narancsléhez, és sűrűre főzzük, közben hozzáadjuk a darált mandulát, aromát, citrushéjat, és ízlés szerint még édesíthetjük.
Félre tesszük kihűlni. Ezalatt a muffin tepsibe berakosgatjuk a papírt, és összeállítjuk a tésztát.
A tojást a cukrokkal habosra keverjük (nem kell géppel, elég csak egy fakanállal). A lisztet, kakaót, sót, szódabikarbónát összekeverjük, átszitáljuk.
Végül az összes alapanyagot hozzákeverjük a tojáshoz.
Egy keveset teszünk a muffin formák aljára, majd kb. 1 bő evőkanálnyi narancskrémet, végül befedjük tésztával, és igyekszünk úgy eligazítani rajta, hogy körbefogja a tölteléket.
Megszórjuk még kandírozott citrushéjjal, és betesszük a forró sütőbe, 160-170°C-on kb.30 perc alatt megsülnek.

Tálalás

12 muffin lesz belőle. Hagyjuk teljesen kihűlni, akár hűtőbe is tehetjük 1-2 órára, hogy a töltelék is hideg legyen.

Alternatív elkészítés

A tészta épp elég 12 darabhoz, bőven mehet bele a töltelék. Apránként adagoljuk a formákba, hogy biztos mindegyikbe ugyanannyi jusson.
Mandulás-narancskrémes muffin Mandulás-narancskrémes muffin Mandulás-narancskrémes muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!