Tiramisu cupcake (glutén- és laktózmentes)
Hozzávalók
Tészta:
3-4 evőkanál főzött kávé
20 dkg gluténmentes liszt
1 púpos kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
5 dkg puha laktózmentes vaj
15 dkg cukor
2 evőkanál méz
1 tojás
egy kis laktózmentes tej
Krém:
2,5 dl laktózmentes habtejszín(30%)
25 dkg laktózmentes mascarpone
3 dkg Dr. Oetker Vanillincukor
ízlés szerint por kávé
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. Robotgéppek jól elkeverjük a tojást és a cukrot, utána hozzáadjuk a vajat, mézet és a kávét, és ezt is jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, ezt is jól összedolgozzuk, aztán tejjel fellazítjuk kicsit. Ezután a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a muffinsütőben, és 15-20 perc alatt szép barnára sütjük. Közben elkészíthetjük a krémet. A tejszínt a cukorral habbá verjük, és belekeverjük a mascarponét, és ízlés szerint adunk hozzá porkávét. Ha megfelelő állagú, habzsákkal és a tetszés szerinti díszítőcsővel díszítjuk. A tetejére pedig szórhatunk porkávét vagy kakaót.
Kedvencnek jelölöm
Tiramisu cupcake (glutén- és laktózmentes)
Hozzávalók
Tészta:
3-4 evőkanál főzött kávé
20 dkg gluténmentes liszt
1 púpos kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
5 dkg puha laktózmentes vaj
15 dkg cukor
2 evőkanál méz
1 tojás
egy kis laktózmentes tej
Krém:
2,5 dl laktózmentes habtejszín(30%)
25 dkg laktózmentes mascarpone
3 dkg Dr. Oetker Vanillincukor
ízlés szerint por kávé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. Robotgéppek jól elkeverjük a tojást és a cukrot, utána hozzáadjuk a vajat, mézet és a kávét, és ezt is jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, ezt is jól összedolgozzuk, aztán tejjel fellazítjuk kicsit. Ezután a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a muffinsütőben, és 15-20 perc alatt szép barnára sütjük. Közben elkészíthetjük a krémet. A tejszínt a cukorral habbá verjük, és belekeverjük a mascarponét, és ízlés szerint adunk hozzá porkávét. Ha megfelelő állagú, habzsákkal és a tetszés szerinti díszítőcsővel díszítjuk. A tetejére pedig szórhatunk porkávét vagy kakaót.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?