Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Anyák napi muffin

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Anyák napi muffin
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

A tepsihez

  • 12 muffin papír (benne van a csomagolásban)

Tészta

  • 1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
  • 125 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
  • 75 ml tej vagy víz
  • 2 db tojás (M-es)
  • 50 g csokoládédarab

A díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés:

A muffin-papírokat a tepsibe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Tészta:

Az süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet/vizet és a tojásokat. Kézi habverővel sima tésztává keverjük, majd csokoládédarabokat is belekeverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével a formákba töltjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 20 perc

A muffinokat kivesszük a tepsiből és a formákban rácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:

A fondantot félbe vágjuk, az egyik felét nylon zacskóba csomagolva, légmentesen lezárva, további felhasználásig a hűtőbe tároljuk. A másik felét egy felvágott mélyhűtő tasak oldalai között vékonyra nyújtjuk és recés szélű kerek kiszúró segítségével (ø 7 mm) kb. 12 tallért kiszúrunk. A fondant-tallérokat rátesszük a muffinokra és finoman rányomkodjuk. Fogpiszkáló segítségével díszítésként kis pontokat szúrunk a tallérok szélébe.

25 g porcukrot vízzel ragacsos masszává keverünk, és ételszínezékkel rózsaszínűre színezzük, majd kis mélyhűtő tasakba vagy kis papír-nyomózsákba tesszük. A tasak egyik csücskén kicsi lyukat vágunk, és 4 muffinra ráírjuk a „M A M A” betűket. Néhány muffinra zsinórt rajzolunk a zászlócskákhoz. A maradék fondantból leveszünk 3 diónagyságú adagot és az ételszínezékkel 3 különböző színárnyalatban rózsaszínűre színezzük. Ha ragadna, némi porcukrot gyúrjunk bele. A fondantot egy felvágott mélyhűtő tasak oldalai között kinyújtjuk és késsel kis háromszögeket vágunk ki belőle (a zászlócskákhoz). Ezeket a zsinórokhoz tesszük. A rózsa-dekorációhoz fehér fondantból egy nem túl vékony zsinórt formázunk, laposra nyomkodjuk, végül mint egy csigát, rózsaformává feltekerjük. Ezeket rátesszük a muffinokra.

Tálalás

Kb. 12 db

Javaslatok, alternatív elkészítés

Tetszés szerint további dekor-termékekkel is díszíthetjük.

Tálaljuk a muffinokat különböző színű muffin-papírokban.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató