Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Anyák napi muffin

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Anyák napi muffin
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tészta

  • 1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
  • 125 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
  • 75 ml tej vagy víz
  • 2 db tojás (M-es)
  • 50 g csokoládédarab

A díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés:

A muffin-papírokat a tepsibe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Tészta:

Az süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet/vizet és a tojásokat. Kézi habverővel sima tésztává keverjük, majd csokoládédarabokat is belekeverjük. A tésztát 2 evőkanál segítségével a formákba töltjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 20 perc

A muffinokat kivesszük a tepsiből és a formákban rácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:

A fondantot félbe vágjuk, az egyik felét nylon zacskóba csomagolva, légmentesen lezárva, további felhasználásig a hűtőbe tároljuk. A másik felét egy felvágott mélyhűtő tasak oldalai között vékonyra nyújtjuk és recés szélű kerek kiszúró segítségével (ø 7 mm) kb. 12 tallért kiszúrunk. A fondant-tallérokat rátesszük a muffinokra és finoman rányomkodjuk. Fogpiszkáló segítségével díszítésként kis pontokat szúrunk a tallérok szélébe.

25 g porcukrot vízzel ragacsos masszává keverünk, és ételszínezékkel rózsaszínűre színezzük, majd kis mélyhűtő tasakba vagy kis papír-nyomózsákba tesszük. A tasak egyik csücskén kicsi lyukat vágunk, és 4 muffinra ráírjuk a „M A M A” betűket. Néhány muffinra zsinórt rajzolunk a zászlócskákhoz. A maradék fondantból leveszünk 3 diónagyságú adagot és az ételszínezékkel 3 különböző színárnyalatban rózsaszínűre színezzük. Ha ragadna, némi porcukrot gyúrjunk bele. A fondantot egy felvágott mélyhűtő tasak oldalai között kinyújtjuk és késsel kis háromszögeket vágunk ki belőle (a zászlócskákhoz). Ezeket a zsinórokhoz tesszük. A rózsa-dekorációhoz fehér fondantból egy nem túl vékony zsinórt formázunk, laposra nyomkodjuk, végül mint egy csigát, rózsaformává feltekerjük. Ezeket rátesszük a muffinokra.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Tetszés szerint további dekor-termékekkel is díszíthetjük.

Tálaljuk a muffinokat különböző színű muffin-papírokban.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!