Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banános-csokis muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Banános-csokis muffin

10 dkg vaj
10 dkg tejcsokoládé
2 db érett, puha banán
15 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiörlésű liszt
1,5 kk. szódabikarbóna
1 kk. őrölt fahéj
1 csipet só
1 tojás
2,5 dl tej
15 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 fokra (légkeveréssel).
A vajat mikróban folyósra olvasztjuk.
A csokit apró darabokra vágjuk, a banánt villával pépesre nyomkodjuk.
A tésztához a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat, a sót és a csokidarabokat összekeverjük.
Másik tálban kézi habverővel simára dolgozzuk a tojást, a tejet, a cukrot, az olvadt, kihűlt vajat, és a lisztes keverékhez öntjük.
Végül hozzáadjuk a banánpépet, és fakanállal belekeverjük a tésztába.
Szilikonos muffin, minimuffin és minikuglóf formákba öntjük, és tetejüket kevés tortadarával díszítjük.
Kb. 25 perc alatt sülnek meg.

Tálalás

12 db rendes muffin+12 db mini muffin.

Tárolás

A banán miatt nagyon sokáig puha és finom, ha marad belőle!

Alternatív elkészítés

Jó érett banánokból a legfinomabb.
Banános-csokis muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!