Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Nugátos mini torták

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Nugátos mini torták
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok

Hozzávalók

kb. 24 darabhoz

Muffin formához ( 24 darabos )

  • kevés zsiradék
  • kevés búzaliszt

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

  • kevés porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A muffin formát kivajazzuk, és belisztezzük. A sütőt előmelegítjük. A mazsolát a rum aromába áztatjuk.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, végül golyóvá formázzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd kb. ½ cm vastagra nyújtjuk. Kerek, hullámos szélű kiszúróval (kb. 7 cm ø) tallérokat szúrunk ki. A tallérokat óvatosan beletesszük a mélyedésekbe. A maradék tésztából kis csillagokat (kb. 3 cm ø) szúrunk ki.

Töltelék:
A mogyorót, rumos mazsolát, citromhéjat és fahéjat egy kanállal összekeverjük. A nugát csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mogyorós töltelék alapot és a masszát a 24 előkészített mélyedésben egyenletesen elosztjuk. Tetszés szerint kis csillagokat tehetünk a tetejére. A muffinsütőt a sütő középső részébe toljuk és a kosárkákat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-18 perc

A mini tortácskákat a muffin formában rácson hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiemeljük a mélyedésekből (adott esetben hegyes késsel segítünk).

Díszítés:
A süteményt porcukorral megszórjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Kiszúráshoz használhatunk megfelelő átmérőjű poharat vagy csészét is.

A mini tortácskák kb. 2 napig tárolhatók.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!