Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ribizlivel töltött csokis muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Ribizlivel töltött csokis muffin

1 teáskanál szódabikarbóna
125 ml vaj
2 db tojás
1 csipet só
1 csésze cukor
1 teáskanál vanília kivonat
562 ml liszt
20 dkg tejcsoki apróra vágva
1 csésze kefir
8 dkg étcsoki
25 dkg ribizli
20 dkg kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

.A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra,a muffinformákat előkészítjük: muffinpapírral kibéleljük.

Elkészítés

1 csésze 2,5 dl-nek fele meg. Mindig jó minőségű csokit használok, mert a rossz minőségi csokitól nem lesz túl ízletes. A vajat gőz fölött felolvasztjuk az étcsokival. Ezalatt habosra keverjük a cukrot a tojásokkal, a kefirrel és a vaníliával. A lisztet, a sót és a szódabikarbónát összekeverjük. A tojásos keverékhez óvatosan hozzáöntjük a szobahőmérsékletűre hűtött olvasztott csokit. A lisztes keveréket hozzáadjuk a csokis masszához, és simára keverjük. A csokidarát belekeverjük a tésztába, majd a muffinformákba kanalazzuk: mindegyik formát háromnegyedig töltjük meg. Kb. 20-25 percig sütjük.
A ribizlit és a cukrot egy lábasba teszem és sűrűre főzöm ( kevergetjük, hogy le ne kapja) majd lehűtöm (ha sok a leve akkor leszűrjük, de 1 evőkanállal adjunk a ribizlihez is) és botmixerrel összeturmixolom. Nyomózsák segítségével a muffin belsejébe nyomjuk.

Tálalás

24 db
Ribizlivel töltött csokis muffin Ribizlivel töltött csokis muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!