Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fekete rózsa muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fekete rózsa muffin

8 dkg Rama
2 tojás
20 dkg cukor
12 dkg liszt
10 dkg darált mák
1 kiskanál fahéj
2 dl tej
3 dkg Rama a forma kikenéséhez
1 kiskanál porcukor a szóráshoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mákot ledaráljuk.

Elkészítés

A megolvasztott margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal.
Egy másik edénybe a lisztbe szórjuk a sütőport, a fahéjat és a darált mákot, összekeverjük.
A két részt összeforgatjuk, és lassan adagoljuk bele a tejet.
A muffin formát kikenjük margarinnal, majd a masszát egyenletesen elosztjuk a 12 mélyedésben.
170 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kb. 10 percet hűlni.

Tálalás

Porcukorral meghintve kínáljuk.
12 db muffin lesz belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárva több napig puha marad.
Fekete rózsa muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!