Narancsos-csokis muffin
Hozzávalók
Narancsos-csokis muffin
Elkészítés
Előkészítés
A formákat előkészítjük.
A narancsokat alaposan megmossuk, szárazra töröljük.
A csokoládét vágjuk apróra.
Elkészítés
Egy másik edényben a margarint megolvasztjuk, beleütjük a tojást, beleszórjuk a cukrokat és habosra kavarjuk.
Belereszeljük a narancsok héját, de a fehér részt próbáljuk ne belereszelni.
Kavarjuk össze, majd forgassuk bele a sütőporos lisztet.
Facsarjuk ki a narancsok levét, mérjük le, (nekem 1 dl lett pontosan) és adjunk még hozzá annyi tejet, hogy a folyadék összesen 2,5 dl legyen. ( Nekem így 1,5 dl tej kellett.)
Végül forgassuk bele a csoki darabokat.
Kanalazzuk kikent muffin formába (ha szilikonosat használunk, nem fontos) vagy muffin papírral bélelt sütőbe.
Süssük 160 fokon 30 percig alul-felülsütéssel.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd vegyük ki a formából.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Narancsos-csokis muffin
Hozzávalók
Narancsos-csokis muffin
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A formákat előkészítjük.
A narancsokat alaposan megmossuk, szárazra töröljük.
A csokoládét vágjuk apróra.
Elkészítés
Egy másik edényben a margarint megolvasztjuk, beleütjük a tojást, beleszórjuk a cukrokat és habosra kavarjuk.
Belereszeljük a narancsok héját, de a fehér részt próbáljuk ne belereszelni.
Kavarjuk össze, majd forgassuk bele a sütőporos lisztet.
Facsarjuk ki a narancsok levét, mérjük le, (nekem 1 dl lett pontosan) és adjunk még hozzá annyi tejet, hogy a folyadék összesen 2,5 dl legyen. ( Nekem így 1,5 dl tej kellett.)
Végül forgassuk bele a csoki darabokat.
Kanalazzuk kikent muffin formába (ha szilikonosat használunk, nem fontos) vagy muffin papírral bélelt sütőbe.
Süssük 160 fokon 30 percig alul-felülsütéssel.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd vegyük ki a formából.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?