Epres muffin
Hozzávalók
Epres muffin
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, és egy csipet sóval. A tojást keverőtálban kissé felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, majd az olvasztott vajat, a joghurtot, és a tejfölt.
3. A tojásos masszát a lisztes keverékhez adjuk, és habverővel vagy fakanállal gyorsan összedolgozzuk a tésztát.
4. A tésztával legfeljebb 3/4-ig megtöltjük a sütőforma mélyedéseit. A sütő középső rácsán kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük a muffinokat. A süteményt kivesszük a sütőből, 5 percig pihentetjük, majd kivesszük a formából is, és a rácson hűlni hagyjuk.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Epres muffin
Hozzávalók
Epres muffin
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, és egy csipet sóval. A tojást keverőtálban kissé felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, majd az olvasztott vajat, a joghurtot, és a tejfölt.
3. A tojásos masszát a lisztes keverékhez adjuk, és habverővel vagy fakanállal gyorsan összedolgozzuk a tésztát.
4. A tésztával legfeljebb 3/4-ig megtöltjük a sütőforma mélyedéseit. A sütő középső rácsán kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük a muffinokat. A süteményt kivesszük a sütőből, 5 percig pihentetjük, majd kivesszük a formából is, és a rácson hűlni hagyjuk.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?