Tavaszi muffinok
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Előkészítés
Papír borítókat elkészíteni.
Virágokat, leveleket megformázni.
Elkészítés
A margarint, cukrot, tojást alaposan elkeverni, majd a lisztet, diót, sütőport, tejet. (Ne öntsd bele az összes tejet azonnal, mert nem biztos, hogy mindet felveszi a tészta)
Sűrű palacsinta tésztájúnak kell lennie. Töltsd meg a kapszlikat a tésztával (3/4-ig) előmelegített sütőben 180 fokon süsd aranybarnára.
Krém:
A száraz hozzávalókat keverd össze, majd csurgasd bele a tej 1/3 -át ezzel keverd simára, majd jöhet a többi tej. Főzd keményre, tedd bele (ha már langyos) a vajat és alaposan keverd el. Hűtsd ki.
Ha mindened kihűlt, habzsákból nyomj rózsákat a krémből a muffin tetejére. Nyújtsd ki a bevonó anyagot, szaggass a muffin körméretével meg egyező lapokat, tedd rá, és az előre elkészített virágokat, leveleket pici vízzel ragaszd fel.
Ha készítettél takaró kosárkákat, csúsztasd bele a kész muffinokat.
Alternatív elkészítés
Tavaszi muffinok
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Díszítés:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Papír borítókat elkészíteni.
Virágokat, leveleket megformázni.
Elkészítés
A margarint, cukrot, tojást alaposan elkeverni, majd a lisztet, diót, sütőport, tejet. (Ne öntsd bele az összes tejet azonnal, mert nem biztos, hogy mindet felveszi a tészta)
Sűrű palacsinta tésztájúnak kell lennie. Töltsd meg a kapszlikat a tésztával (3/4-ig) előmelegített sütőben 180 fokon süsd aranybarnára.
Krém:
A száraz hozzávalókat keverd össze, majd csurgasd bele a tej 1/3 -át ezzel keverd simára, majd jöhet a többi tej. Főzd keményre, tedd bele (ha már langyos) a vajat és alaposan keverd el. Hűtsd ki.
Ha mindened kihűlt, habzsákból nyomj rózsákat a krémből a muffin tetejére. Nyújtsd ki a bevonó anyagot, szaggass a muffin körméretével meg egyező lapokat, tedd rá, és az előre elkészített virágokat, leveleket pici vízzel ragaszd fel.
Ha készítettél takaró kosárkákat, csúsztasd bele a kész muffinokat.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?