Francia krémes cupcake
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Karamell öntet:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A kész masszát a formákba kanalazzuk, de ne teljesen tele, mert megnőnek, kb. 3/4-részig. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
Ha kihűlt, kiskanállal kivájjuk a közepüket, ide töltjük a krémet.
A krémes port a tejjel kikeverjük, belekanalazzuk a tésztába.
A tejszínt kemény habbá verjük, nyomózsákkal rányomjuk a tetejére.
A karamelles cukrokat mikróban felolvasztjuk (vigyázzunk, nehogy megégjen, mindig kevés időre állítsuk kb. 10 mp-enként nézzük meg) ha krémes állagú ráfolyatjuk a tetejére.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Ha marad a krémből, habból, cukorból, a tészta belsejéből, poharakba rétegezve pohárkrémet készíthetünk.
Francia krémes cupcake
Hozzávalók
Tészta:
Karamell öntet:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A kész masszát a formákba kanalazzuk, de ne teljesen tele, mert megnőnek, kb. 3/4-részig. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
Ha kihűlt, kiskanállal kivájjuk a közepüket, ide töltjük a krémet.
A krémes port a tejjel kikeverjük, belekanalazzuk a tésztába.
A tejszínt kemény habbá verjük, nyomózsákkal rányomjuk a tetejére.
A karamelles cukrokat mikróban felolvasztjuk (vigyázzunk, nehogy megégjen, mindig kevés időre állítsuk kb. 10 mp-enként nézzük meg) ha krémes állagú ráfolyatjuk a tetejére.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Ha marad a krémből, habból, cukorból, a tészta belsejéből, poharakba rétegezve pohárkrémet készíthetünk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?