Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos-kakaós muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Narancsos-kakaós muffin

250 g liszt
2 tojás
150 g cukor
100 g margarin
250 g görög joghurt (nálam kekszes)
1 nagyobb kezeletlen narancs leve és reszelt héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük papírral.

Elkészítés

A lisztet egy tálkába szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a kakaóport.
Egy másik tálban a tojásokat elkeverjük a cukrokkal, majd a margarinnal, belereszeljük a megmosott, szárazra törölt narancs héját, óvatosan, hogy a fehér rész ne kerüljön bele.
Hozzáadjuk a joghurtot, majd sütőporos lisztet és a narancs kifacsart levét.
Csomómentes masszává keverjük.
A tésztát elosztjuk a sütő 12 mélyedésében, erre a legjobb egy fagylaltos kanál.
170 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kb. 10 percet pihenni. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tálalás

12 db muffin lett ebből az adag tésztából.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.

Alternatív elkészítés

Érdemes kezeletlen gyümölcsöt vásárolni, picivel drágább, mint egyéb társaik, de már sok helyen és nagyobb áruházakban is kapható. Sajnos a citrusféléket bizonyos gombaölő anyagokkal kezelik (ezeket már fel is tüntetik a csomagoláson), hogy sokáig elálljanak, ezek pedig nem épp egészségesek számunkra. Ha mégsem találunk kezeletlen narancsot, akkor inkább használjuk 100%-os narancslevet.
Narancsos-kakaós muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!