Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Somlói Galuska muffin

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Az alaptésztához:

15 dkg Rama Vajas Íz
10 dkg cukor
2 db tojás
15 dkg liszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
2,5 dl tej

Az alaptészta egyik feléhez:

1,5 dkg holland kakaópor
Vaníliakrém
2,5 dl tej
1/2 tasak Dr. Oetker Eredeti vanília ízű pudingpor
2 evőkanál cukor
3 dkg Rama Vajas Íz
1,5 dkg rumba vagy rumaromás vízbe áztatott mazsola Vanília kivonat ízlés szerin
1,5 dkg rumba vagy rumaromás vízbe áztatott mazsola Vanília kivonat ízlés szerin

Szirup:

4 dkg cukor
0,2 dl rum, vagy 2 kávéskanál rumaroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy bögrében keverjük el a pudingport a cukorral és egy kis langyos tejjel csomómentesre. A maradék tejet alacsony hőfokon melegítsük fel, majd adjuk hozzá az elkevert pudingport. Főzzük tovább, majd amikor sűrűsödni kezd, keverjük hozzá olvadásig a Rama Vajas Ízt, és adjuk hozzá a beáztatott, lecsepegtetett mazsolákat. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.

2.Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a sütőporral és sóval elkevert lisztet, és folyamatos keverés mellett - tejjel felöntve - alakítsuk homogén tésztává. A tésztát ekkor felezzük el, az egyik feléhez keverjük hozzá a citromhéjat és a darált dió felét, a tészta másik feléhez pedig szitáljuk hozzá a kakaóport, így nem lesz csomós, majd szintén keverjük el egyenletesen. Illesszünk 12 papír kapszlit a muffin sütőbe, vagy használjunk szilikon muffin sütőformát. Egy kávéskanál segítségével kanalazzunk a formába egy kanál csokis tésztát, mellé egy kanál diósat, szórjuk meg dióval, kanalazzunk rá egy kanál vanília krémet, majd fedjük be ismét egy-egy kiskanál csokis, illetve diós tésztával. Vigyázzunk, hogy csak 3/4-ig töltsük a tésztát. A maradék diót szórjuk a muffinok tetejére (kicsit tegyünk félre a végső díszítéshez), majd süssük őket készre az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a tésztát tűpróbával.
3.Amíg sülnek a muffinok készítsük el a szirupot. A hozzávalókat pár perc alatt forraljuk sziruppá, majd tegyük félre lehűlni.
4.A kész, lehűlt muffinok közepébe vájjunk egy kis lyukat, öntsünk bele egy kis szirupot, majd hagyjuk állni, amíg elkészítjük a csokoládéöntetet.
5.A csokoládéöntethez az összetört csokoládét gőz fölött olvasszuk fel, hevítsük a vízzel, a cukorral és a rummal forrásig, majd keverjük fényesre a Rama Vajas Ízzel, hűtsük le szobahőmérsékletűre. Tálaláskor locsoljuk a csokoládéöntet a muffinok tetejére, nyomjunk rá egy adag tejszínhabot, majd folyassunk vékony csokoládé csíkokat a tetejére,
Somlói Galuska muffin Somlói Galuska muffin Somlói Galuska muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!