Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vaníliakrémes piskóta tekercs

Julcsi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/21213-julcsi
Vaníliakrémes piskóta tekercs
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták , Szeletek

Hozzávalók

Tészta

Krém

  • 4 ek cukor
  • 1 púpozott ek finomliszt
  • 1 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 1.5 db vanília (rúd)
  • 2 dl tej
  • 15 dkg vaj
Julcsi Julcsi receptje

Elkészítés

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral.

A tojássárgákat elkeverjük a liszttel, és a habba keverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 200°-on 8-10 percig sütjük.

A sütőből kivéve bevizezett és jól kicsavart konyharuhára boríjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és a tésztát feltekerjük, kb. 2 perc múlva kivesszük a vizes konyharuhából, és félretesszük.

A krémhez a tojássárgákat és az egész tojást a 4 ek kristálycukorral, valamint a vaníliarúd kikapart belsejével jól kikeverjük, hozzáadjuk a púpos ek lisztet, és lassan, állandó keverés mellett a 2 dl tejet.

A habüstöt állítsuk vízgőz fölé, öntsük bele a masszát, és állandó keverés mellett jól sűrítsük be, majd levéve keverjünk bele 3 dkg vajat, és tegyük félre hűlni.

12 dkg vajat habosra keverünk, és a már kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk.

Megkenjük vele a tésztát, feltekerjük

Vélemények

Nikol

Nikol
2018.03.14. | 16:29

Finom lehet....
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!