Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Könnyű egzotikus tekercs

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Könnyű egzotikus tekercs
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták , Szeletek

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

A tepsihez

  • némi zsiradék
  • sütőpapír

Gyümölcstöltelék

Piskótatészta

Túrókrém

Díszítés

  • koktélcsresznye
  • 1 db kivi
  • kb. 100 g ananász befőtt

Elkészítés

Előkészítés:

A koktélcseresznyét negyedeljük. Meghámozzuk a kivit, hosszában negyedeljük és szeletekre vágjuk. Az ananászt lecsepegtetjük, a darabokat apró kis darabkákra vágjuk. Az étkezési keményítőt a kimért barack nektárral, cukorral és ananászdarabokkal simára keverjük. Egy főzőedényben tesszük és kb. 2 percig kevergetve sűrűre főzzük. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről és csak azután keverjük bele óvatosan a koktélcseresznyét és a kivit. A gyümölcsmasszát hagyjuk kihűlni.
Kivajazzuk a tepsit és sütőpapírral béleljük, a papírt a tepsi szélein visszahajtjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C

Piskótatészta:

A tojást és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 1 percig habosra verjük. A vanillincukorral összekevert cukrot keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk és a masszát további 2 percig felverjük. A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral, majd rövid idő alatt a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát elkenjük a tepsiben és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A piskótalapot cukorral megszórt sütőpapírra borítjuk és a sütőpapírral a tetején hagyjuk kihűlni. Csak akkor húzzuk le róla a sütőpapírt, ha már kihűlt.
A gyümölcstölteléket mélyhűtőtasakba tesszük, jól lezárjuk és az egyik csücskét levágjuk. A gyümölcs-csíkokat hosszában a piskótalapra nyomjuk úgy, hogy maradjanak rések a tésztán.

Túrókrém:

A tejszínt 1 tasak habfixálóval és vanillincukorral keményre verjük. A túrót elkeverjük a reszelt citromhéjjal, a cukorral és 1 tasak habfixálóval. A tejszínt óvatosan belekeverjük a túróba. A túrókrémet mélyhűtőtasakba tesszük, jól lezárjuk, az egyik csücskét levágjuk, és a résekbe nyomjuk. A piskótalapot feltekerjük és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:

A piskótatekercset háromszögekre vágjuk és koktélcseresznyével, kivivel és ananásszal díszítve, igény szerint muffin formában és koktélesernyővel/-pálcikával tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A gyümölcstöltelék bármilyen más gyümölccsel helyettesíthető.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!