Szivárvány szelet
Hozzávalók
Szivárvány szelet
Elkészítés
Elkészítés
3 részre osztjuk. 3 különféle színűre színezzük. Én az egyiket simán hagytam, a másodikba raktam pár csepp kéket, a harmadikba pedig pár csepp pirosat. De szabadon variálható.
Külön- külön sütjük meg őket. Sütőpapíros tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt.
Amikor megsült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és kivágjuk a körgyűrűket. Kintről befelé haladva én először egy 1 literes edényt "vágtam" körbe, utána egy fél literes bögre volt a méret, majd egy hosszú vizes pohár. A lényeg az, hogy egyre kisebb köröket faragjunk ki, és próbáljuk meg mindig a közepére igazítani a "sablonokat".
Egyszerűbb megcsinálni, mint leírni.
A trükk most jön, meg van a 3 színű kisült piskótánk, a körökkel kivágva. Ezeket a gyűrűket felcserélgetjük. 3 szintes tortánk lesz, mivel 3 piskótát sütöttünk. Én most tölteléknek baracklekvárral kentem meg a szinteket. Hagyjuk egy keveset állni hűvös helyen.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Hosszabb leírni, mint megcsinálni. Nagyon könnyű, és jó móka!
Szivárvány szelet
Hozzávalók
Szivárvány szelet
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
3 részre osztjuk. 3 különféle színűre színezzük. Én az egyiket simán hagytam, a másodikba raktam pár csepp kéket, a harmadikba pedig pár csepp pirosat. De szabadon variálható.
Külön- külön sütjük meg őket. Sütőpapíros tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt.
Amikor megsült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és kivágjuk a körgyűrűket. Kintről befelé haladva én először egy 1 literes edényt "vágtam" körbe, utána egy fél literes bögre volt a méret, majd egy hosszú vizes pohár. A lényeg az, hogy egyre kisebb köröket faragjunk ki, és próbáljuk meg mindig a közepére igazítani a "sablonokat".
Egyszerűbb megcsinálni, mint leírni.
A trükk most jön, meg van a 3 színű kisült piskótánk, a körökkel kivágva. Ezeket a gyűrűket felcserélgetjük. 3 szintes tortánk lesz, mivel 3 piskótát sütöttünk. Én most tölteléknek baracklekvárral kentem meg a szinteket. Hagyjuk egy keveset állni hűvös helyen.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Hosszabb leírni, mint megcsinálni. Nagyon könnyű, és jó móka!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?