Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banánrolád

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

piskóta:

6 tojás
20 dkg kristálycukor
0,5 dl víz
15 dkg liszt

krémhez:

40 dkg tejszínhab
2 érett banán
5 dkg porcukor
pici citromlé
25 dkg sárga marcipán
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához a tojások sárgáját és a vizet összevegyítjük, majd 15 dkg cukorral habosra keverjük, ehhez hozzáadjuk a kakaóporral elegyített lisztet, majd végül az 5 dkg cukorral keményre vert fehérjét óvatosan beleforgatjuk. A masszát egy szögletes tepsi nagyságú sütőpapírra kenjük, majd 165 fokon 15 perc alatt készre sütjük. /Ez nálam 25 perc volt/. Ezután megvárjuk, míg kihűl.
A krémhez az érett banánokat villával összetörjük és belekeverjük a vaníliás cukrot és a pici citromlét, majd végül összekeverjük a porcukorral keményre vert tejszínhabbal.
A tejszínből hagyjunk meg egy keveset a külsejéhez.
A tésztába töltjük a krémet és mintha piskótatekercset készítenénk, feltekerjük a sütőpapír segítségével.
Kívülről bekenjük a maradék tejszínnel, majd beburkoljuk a 2 milliméter vékonyra nyújtott marcipánnal.
Hűtőben pihentetjük.

Alternatív elkészítés

Nekem kicsit sok lett a tejszínhab, mert nem tudtam mennyi pontosan a 40 dkg tejszínhab, és sárga marcipánt pont nem kaptam, ezért megfeleztem, és az egyik felét ételszínezékkel megszíneztem.
Banánrolád Banánrolád Banánrolád Banánrolád

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
58 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!