Tejmentes vanília rolád
Hozzávalók
Piskótalaphoz:
3 db tojás
15 dkg cukor
0,3 dl olaj
1 dl víz
18 dkg liszt
4 g Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez:
1 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
2 dkg liszt
2 db tojássárga
4 dl víz
20 dkg margarin
Díszítéshez:
dekorcukor
Elkészítés
Elkészítés
A tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgáját a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és végül a fehérjehabot.
35×40 cm-es papírral bélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a lisztet, a pudingport, a tojássárgáját kevés tejben jól kikeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a pudingporos keverékkel besűrítjük. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük a krémmel, feltekerjük és kívül is megkenjük. Pár órára a hűtőbe tesszük és felszeleteljük.
Tálalás előtt díszítjük dekor cukorral.
35×40 cm-es papírral bélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a lisztet, a pudingport, a tojássárgáját kevés tejben jól kikeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a pudingporos keverékkel besűrítjük. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük a krémmel, feltekerjük és kívül is megkenjük. Pár órára a hűtőbe tesszük és felszeleteljük.
Tálalás előtt díszítjük dekor cukorral.
Tálalás
20 szelet
Tárolás
Hűtőben.
Kedvencnek jelölöm
Tejmentes vanília rolád
Hozzávalók
Krémhez:
1 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
2 dkg liszt
2 db tojássárga
4 dl víz
20 dkg margarin
Díszítéshez:
dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgáját a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és végül a fehérjehabot.
35×40 cm-es papírral bélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a lisztet, a pudingport, a tojássárgáját kevés tejben jól kikeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a pudingporos keverékkel besűrítjük. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük a krémmel, feltekerjük és kívül is megkenjük. Pár órára a hűtőbe tesszük és felszeleteljük.
Tálalás előtt díszítjük dekor cukorral.
35×40 cm-es papírral bélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a lisztet, a pudingport, a tojássárgáját kevés tejben jól kikeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a pudingporos keverékkel besűrítjük. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük a krémmel, feltekerjük és kívül is megkenjük. Pár órára a hűtőbe tesszük és felszeleteljük.
Tálalás előtt díszítjük dekor cukorral.
Tálalás
20 szelet
Tárolás
Hűtőben.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?