Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Túrós - mákos fügés rolád

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Túrós - mákos fügés rolád
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Piskóták , Szeletek , Ízesített lekvárok

Hozzávalók

Hozzávalók

A füge dzsemhez

  • 4 db lila füge
  • 5 dkg barna nádcukor
  • 1 citrom reszelt héja és 1/2 citrom leve
  • 1 csipet kardamom mag (őrölt)
  • 1 csipet őrölt csillagánizs
  • fahéj
  • 1 ek. vanília aroma
  • 1 tk. kukorica keményítő
  • 1-2 ek. víz

A túró krémhez

Díszítéshez

  • 2 db füge
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához válasszuk szét a tojásokat. A sárgájákat habosítsuk fel a vízzel, és a 6 dkg cukorral, majd forgassuk bele a maradék cukorral keményre felvert tojásfehérjét. Végül keverjük hozzá a lisztes sütőporos mákos keveréket, és az olajat. Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt sütőlapra, de még jobb, ha barna csomagoló papírt használunk. 200 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. Légkeverés legyen bekapcsolva. Azután lisztezett deszkára borítsuk a lapot, húzzuk le róla a papírt, és fordítsuk meg a papírt, és a tiszta felébe tekerjük fel a roládot. (lásd a képen). A túrókrémhez keverjük simára a vajat a cukorral, vaníliás cukorral, valamint a szobahőmérsékletű túróval. A lekvárhoz főzzük fel a cukorral a felszeletelt fügét, a fűszerekkel, és citromhéjjal, levével ízesítjük. Főzzük sűrűre, majd a vízben oldjuk fel a keményítőt, és keverjük a fügéhez. Hagyjuk kihűlni. Én előző nap készítettem el, mert úgy tökéletes, és hamarább elkészülünk vele.
Csomagoljuk ki a papírból a roládot, és kenjük meg a lekvárral, és a túrókrém 2/3 részét kenjük a lekvárra. Szorosan tekerjük fel a papírral újra, és hagyjuk a papírban mindaddig, amíg nem köt meg. Tegyük 2 órára a hűtőbe. Ezután távolítsuk el a papírt róla, és tegyük egy tálcára, ami alá tortapapírt helyezünk. Kenjük meg a maradék krémmel. Hűtsük be letakarva, majd felszeletelve, a felezett fügével díszítve tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ez a csodálatos desszert, már rég elnyerte a tetszésemet.
Mivel nagy rajongója vagyok a piskóta roládoknak, elkészítettem a mákos változatot is. Remek íz harmóniát hoztam össze. Lehet próbálkozni, mert ez a különlegesség a mai gasztronómiában is megállja a helyét.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!