Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Piskótatorta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótatorta

6 db tojás
3 ek hideg víz
180 g cukor
1 csipet só
120 g liszt
80 g étkezési keményítő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy kapcsos tortaforma alját (26 cm átmérőjű) sütőpapírral kibéleljük. Fontos, hogy csak az alját! A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéket habosra verjük a vízzel, valamint a sóval és apránként hozzáadjuk a cukor felét. Addig verjük, amíg lágy csúcsokat nem vet, de ne habosítsuk "szárazra" mert majd össze fog törni a későbbi keverésnél.
A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a maradék cukorral és a vanillincukorral. Hozzákeverjük a fehérjék 1/3-át. Felváltva vegyítsük el a keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet valamint a maradék habot. Ügyeljünk rá, hogy nagy mozdulatokkal dolgozzunk, ne törjük össze a fehérjehabot.
Az egészet töltsük az előkészített formába, fontos azonban, hogy ne folyassuk a masszát. A szegélynél kissé magasabban hagyjuk, mint a közepén, így nem púposodik fel sülés közben. Tegyük sütőbe és süssük 40-45 percig. Ha megsült 10 percig hagyjuk, a formában majd vágjuk körbe és rácsra borítva, a tortakarimát valamint a sütőpapírt eltávolítva, konyharuhával letakarva hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás

3 lapos torta lesz belőle, amit bármivel megtölthetünk, díszíthetünk.

Alternatív elkészítés

A recept Lajos Mari és Hemző Károly "66 torta" c. könyvéből származik. Én mindig ezt a receptet használom, ha egy háromlapos piskótatortára van szükségem. Ízletes és nem száraz, mint a boltban vásárolt.
Piskótatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!