Piskótatorta
Hozzávalók
Piskótatorta
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a maradék cukorral és a vanillincukorral. Hozzákeverjük a fehérjék 1/3-át. Felváltva vegyítsük el a keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet valamint a maradék habot. Ügyeljünk rá, hogy nagy mozdulatokkal dolgozzunk, ne törjük össze a fehérjehabot.
Az egészet töltsük az előkészített formába, fontos azonban, hogy ne folyassuk a masszát. A szegélynél kissé magasabban hagyjuk, mint a közepén, így nem púposodik fel sülés közben. Tegyük sütőbe és süssük 40-45 percig. Ha megsült 10 percig hagyjuk, a formában majd vágjuk körbe és rácsra borítva, a tortakarimát valamint a sütőpapírt eltávolítva, konyharuhával letakarva hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Piskótatorta
Hozzávalók
Piskótatorta
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a maradék cukorral és a vanillincukorral. Hozzákeverjük a fehérjék 1/3-át. Felváltva vegyítsük el a keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet valamint a maradék habot. Ügyeljünk rá, hogy nagy mozdulatokkal dolgozzunk, ne törjük össze a fehérjehabot.
Az egészet töltsük az előkészített formába, fontos azonban, hogy ne folyassuk a masszát. A szegélynél kissé magasabban hagyjuk, mint a közepén, így nem púposodik fel sülés közben. Tegyük sütőbe és süssük 40-45 percig. Ha megsült 10 percig hagyjuk, a formában majd vágjuk körbe és rácsra borítva, a tortakarimát valamint a sütőpapírt eltávolítva, konyharuhával letakarva hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?