sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eperkrémes szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 db tojás
30 dkg porcukor
csipet só
7 evőkanál melegvíz
20 dkg liszt

Krém:

2 cs epres puding
6,5 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztom, és a fehérjéket, egy csipet sóval, berakom a hűtőbe.
A sárgájákat a meleg vízzel, és a porcukorral - legalább 5 percig - habosra keverem.
A lisztbe keverem a sütőport, és a kakaót, és ezt a keveréket beleszitálom a sárgájákhoz, és jól összekeverem.
A 20x32 cm-es tepsimet beterítem sütőpapírral, a sütőmet pedig 175 fokra kapcsolom be.
A fehérjéket kemény habbá, - szinte túróssá - verem fel, és egy nagy lapát segítségével, óvatosan a lisztes masszámhoz kavarom, hogy ne törjön össze nagyon.
A kész piskótamasszát beleöntöm a tepsimbe, és berakom sülni, de 10 perc után leveszem 160 fokra a hőt, és úgy sütöm még vagy 20 percig.
Eközben a pudingporokat a tejben sűrűre főzöm, a vaníliás cukrokkal, és még forrón folpackkal takarom be a tetejét, így nem lesz bőrös.
A puha margarinban a porcukrot habosra kavarom, és a már kihűlt pudingot apránként belekeverem, hogy szép sima krémes állaga legyen.
A kihűlt piskótámat vízszintesen két lappá vágom, és megtöltöm a krémmel.
A tetejére lehet csokimázt tenni, színes tortadarával díszíteni.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!