Eperkrémes szelet
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
A sárgájákat a meleg vízzel, és a porcukorral - legalább 5 percig - habosra keverem.
A lisztbe keverem a sütőport, és a kakaót, és ezt a keveréket beleszitálom a sárgájákhoz, és jól összekeverem.
A 20x32 cm-es tepsimet beterítem sütőpapírral, a sütőmet pedig 175 fokra kapcsolom be.
A fehérjéket kemény habbá, - szinte túróssá - verem fel, és egy nagy lapát segítségével, óvatosan a lisztes masszámhoz kavarom, hogy ne törjön össze nagyon.
A kész piskótamasszát beleöntöm a tepsimbe, és berakom sülni, de 10 perc után leveszem 160 fokra a hőt, és úgy sütöm még vagy 20 percig.
Eközben a pudingporokat a tejben sűrűre főzöm, a vaníliás cukrokkal, és még forrón folpackkal takarom be a tetejét, így nem lesz bőrös.
A puha margarinban a porcukrot habosra kavarom, és a már kihűlt pudingot apránként belekeverem, hogy szép sima krémes állaga legyen.
A kihűlt piskótámat vízszintesen két lappá vágom, és megtöltöm a krémmel.
A tetejére lehet csokimázt tenni, színes tortadarával díszíteni.
Eperkrémes szelet
Hozzávalók
Tészta:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A sárgájákat a meleg vízzel, és a porcukorral - legalább 5 percig - habosra keverem.
A lisztbe keverem a sütőport, és a kakaót, és ezt a keveréket beleszitálom a sárgájákhoz, és jól összekeverem.
A 20x32 cm-es tepsimet beterítem sütőpapírral, a sütőmet pedig 175 fokra kapcsolom be.
A fehérjéket kemény habbá, - szinte túróssá - verem fel, és egy nagy lapát segítségével, óvatosan a lisztes masszámhoz kavarom, hogy ne törjön össze nagyon.
A kész piskótamasszát beleöntöm a tepsimbe, és berakom sülni, de 10 perc után leveszem 160 fokra a hőt, és úgy sütöm még vagy 20 percig.
Eközben a pudingporokat a tejben sűrűre főzöm, a vaníliás cukrokkal, és még forrón folpackkal takarom be a tetejét, így nem lesz bőrös.
A puha margarinban a porcukrot habosra kavarom, és a már kihűlt pudingot apránként belekeverem, hogy szép sima krémes állaga legyen.
A kihűlt piskótámat vízszintesen két lappá vágom, és megtöltöm a krémmel.
A tetejére lehet csokimázt tenni, színes tortadarával díszíteni.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?