Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

"Sosem elég" rácsos linzer

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

50 dkg liszt
25 dkg cukor
25 dkg vaj
2 tojás sárgája
házi gyümölcslekvár
reszelt citromhéj
2 evőkanál tejföl
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

A sütemény elkészítése

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a Dr. Oetker sütőport, a cukrot, és a reszelt citromhéjat, majd hozzáadjuk a két tojás sárgáját és a vajat. Elkezdjük összegyúrni, majd gyúrás közben fokozatosan hozzáadjuk a tejfölt. Annyi tejfölt tegyünk bele, amennyitől megfelelő állagú linzer tésztát kapunk.

A tésztának kb. a két harmadát félretesszük, a maradékot kinyújtjuk (kb. 3 mm vastagra), vékony csíkokat vágunk belőle - ebből lesz a rács. A nagyobb tésztát szintén kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral (ízlés szerinti vastagságban), majd tetszés szerint sűrűbb, vagy ritkább rács formájában elhelyezzük rajta a tészta csíkokat. Ezt követően a tojásfehérjével megkenjük a süti tetejét és a 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A leghosszabb idő a várakozás, amíg kihűl... ;)

Alternatív elkészítés

A lekvár lehet bármilyen gyümölcslekvár, a legjobb egy házi dzsem. Én kajszibarackkal, vagy eperdzsemmel szoktam csinálni.
"Sosem elég" rácsos linzer "Sosem elég" rácsos linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
72 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!