"Sosem elég" rácsos linzer
Hozzávalók
tészta:
Elkészítés
A sütemény elkészítése
A tésztának kb. a két harmadát félretesszük, a maradékot kinyújtjuk (kb. 3 mm vastagra), vékony csíkokat vágunk belőle - ebből lesz a rács. A nagyobb tésztát szintén kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral (ízlés szerinti vastagságban), majd tetszés szerint sűrűbb, vagy ritkább rács formájában elhelyezzük rajta a tészta csíkokat. Ezt követően a tojásfehérjével megkenjük a süti tetejét és a 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A leghosszabb idő a várakozás, amíg kihűl... ;)
Alternatív elkészítés
"Sosem elég" rácsos linzer
Hozzávalók
tészta:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
A sütemény elkészítése
A tésztának kb. a két harmadát félretesszük, a maradékot kinyújtjuk (kb. 3 mm vastagra), vékony csíkokat vágunk belőle - ebből lesz a rács. A nagyobb tésztát szintén kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral (ízlés szerinti vastagságban), majd tetszés szerint sűrűbb, vagy ritkább rács formájában elhelyezzük rajta a tészta csíkokat. Ezt követően a tojásfehérjével megkenjük a süti tetejét és a 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A leghosszabb idő a várakozás, amíg kihűl... ;)
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?