Gyömbères Körte Galette
Hozzávalók
Tèszta:
Töltelèk:
Elkészítés
Tèszta
Kèt tèsztagombócot formàzunk belőle ès hűtőben hagyjuk pihenni 30 percet.
Töltelèk
A gyömbèrt meghàmozzuk ès apró kockàra vàgjuk, az èdesìtővel, citromlèvel, vìzzel felforraljuk , beletesszük a körtèket ès 5 percig fedő alatt pàroljuk.
Hagyjuk kihűlni a szirupban.
Összeàllìtàs
A közepère tesszük a lecsepegtetett körte felèt , a szèlèt hagyjuk üresen kb 1,5 cm .
Hajtsuk fel körben a tèszta szèlèt, kenjük meg tojàssàrgàjàval ès tegyük sütőpapìrral bèlelt tepsìre, a màsik tèsztàt is kèszìtsük el hasonlóan.
Előmelegìtett sütőben 175 °C 20-25 percig süssük.
Elkészítés
Alternatív elkészítés
Gyömbères Körte Galette
Hozzávalók
Tèszta:
Töltelèk:
Elkészítés lépésről lépésre
Tèszta
Kèt tèsztagombócot formàzunk belőle ès hűtőben hagyjuk pihenni 30 percet.
Töltelèk
A gyömbèrt meghàmozzuk ès apró kockàra vàgjuk, az èdesìtővel, citromlèvel, vìzzel felforraljuk , beletesszük a körtèket ès 5 percig fedő alatt pàroljuk.
Hagyjuk kihűlni a szirupban.
Összeàllìtàs
A közepère tesszük a lecsepegtetett körte felèt , a szèlèt hagyjuk üresen kb 1,5 cm .
Hajtsuk fel körben a tèszta szèlèt, kenjük meg tojàssàrgàjàval ès tegyük sütőpapìrral bèlelt tepsìre, a màsik tèsztàt is kèszìtsük el hasonlóan.
Előmelegìtett sütőben 175 °C 20-25 percig süssük.
Elkészítés
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?