Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Linzer torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Linzer torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Torták
Másodlagos kategória: Piték , Gyümölcsös torták

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Csatos tortaformához(Ø 28 cm)

  • kevés zsiradék

A tésztához

  • 225 g búzaliszt
  • 1 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
  • 125 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 darab tojás (M-es)
  • 1 tojásfehérje (M-es)
  • 125 g lágy vaj vagy margarin
  • 100 g Dr. Oetker Szeletelt Mandula

A tetejére

  • kb. 200-250 g málnadzsem

A kenéshez

  • 1 tojássárgája (M-es)
  • 1 teáskanál tej

Elkészítés

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A szeletelt mandulát megőröljük, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd a többi hozzávalóval együtt az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk, végül golyóvá formázzuk. A tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük. Közben a tortaforma alját kivajazzuk, és a sütőt előmelegítjük.
A tészta kb. 1/3-át a tortaforma méretének megfelelő lappá nyújtjuk, és derelyevágóval kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk (1. ábra). A maradék tésztát kinyújtjuk a formában, és rácsatoljuk a forma szélét.
Tetejére:
A tortalapot megkenjük a dzsemmel, közben a szélén kb. 1 cm tésztát szabadon hagyunk. A tésztacsíkokat rács formában rátesszük (2. ábra). A tojássárgáját tejjel felverjük, a tésztacsíkokat megkenjük. A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-32 perc

Lecsatoljuk a forma szélét, a tortát leválasztjuk a forma aljáról, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha nincs tésztavágónk, a tésztacsíkokat késsel is levághatjuk.
Őrölt mandula helyett használhatunk őrölt mogyorót is.
Ízlés szerinti, bármilyen ízű lekvárral elkészíthető.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!