Céklás-almás pite
Hozzávalók
tészta:
26 dkg finomliszt ( fele lehet durum liszt)
18 dkg margarin ( fele lehet kókuszolaj)
8 dkg xilit vagy eritritol vagy porcukor
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só
1 kk. Dr. Oetker Sütőpor
3 ek. víz
töltelék:
40 dkg reszelt alma
5-10 dkg finomra reszelt nyers cékla
1 ek. őrölt fahéj
3-5 ek. xilit ( nyírfacukor)
2 ek. margarin
2 ek. citromlekvár vagy fél citrom leve
Elkészítés
Előkészítés
Az almát megmossuk, lereszeljük, majd a levét kinyomjuk. A céklát meghámozzuk és lereszeljük. A sütőt 170 'C előmelegítjük. Szükség van még egy 20 cm átmérőjű piteformára, legjobb a kivehető aljú.
Elkészítés
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk és tésztává gyúrjuk. Fél órát pihentetjük hűtőben (ha kókuszolaj is van benne nem fontos hűtőben, mert nagyon kemény lesz)
A reszelt almát és céklát elkeverjük a citromlekvárral és a nyírfacukorral, fahéjjal majd egy edényben a margarinon átpároljuk. (Kb. 10 perc)
A tészta kétharmadát kerekre nyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát (kicsit túllóghat a peremén) majd az előmelegített sütőben elősütjük 5 -8 perc alatt.
A forró tésztát megkenjük 1 kanál citromlekvárral ( vagy bármilyen lekvárral) és a párolt céklás-almát rátesszük, majd a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére. Az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
A reszelt almát és céklát elkeverjük a citromlekvárral és a nyírfacukorral, fahéjjal majd egy edényben a margarinon átpároljuk. (Kb. 10 perc)
A tészta kétharmadát kerekre nyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát (kicsit túllóghat a peremén) majd az előmelegített sütőben elősütjük 5 -8 perc alatt.
A forró tésztát megkenjük 1 kanál citromlekvárral ( vagy bármilyen lekvárral) és a párolt céklás-almát rátesszük, majd a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére. Az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Tálalás
12 szelet
Kedvencnek jelölöm
Céklás-almás pite
Hozzávalók
tészta:
26 dkg finomliszt ( fele lehet durum liszt)
18 dkg margarin ( fele lehet kókuszolaj)
8 dkg xilit vagy eritritol vagy porcukor
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só
1 kk. Dr. Oetker Sütőpor
3 ek. víz
töltelék:
40 dkg reszelt alma
5-10 dkg finomra reszelt nyers cékla
1 ek. őrölt fahéj
3-5 ek. xilit ( nyírfacukor)
2 ek. margarin
2 ek. citromlekvár vagy fél citrom leve
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Az almát megmossuk, lereszeljük, majd a levét kinyomjuk. A céklát meghámozzuk és lereszeljük. A sütőt 170 'C előmelegítjük. Szükség van még egy 20 cm átmérőjű piteformára, legjobb a kivehető aljú.
Elkészítés
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk és tésztává gyúrjuk. Fél órát pihentetjük hűtőben (ha kókuszolaj is van benne nem fontos hűtőben, mert nagyon kemény lesz)
A reszelt almát és céklát elkeverjük a citromlekvárral és a nyírfacukorral, fahéjjal majd egy edényben a margarinon átpároljuk. (Kb. 10 perc)
A tészta kétharmadát kerekre nyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát (kicsit túllóghat a peremén) majd az előmelegített sütőben elősütjük 5 -8 perc alatt.
A forró tésztát megkenjük 1 kanál citromlekvárral ( vagy bármilyen lekvárral) és a párolt céklás-almát rátesszük, majd a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére. Az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
A reszelt almát és céklát elkeverjük a citromlekvárral és a nyírfacukorral, fahéjjal majd egy edényben a margarinon átpároljuk. (Kb. 10 perc)
A tészta kétharmadát kerekre nyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát (kicsit túllóghat a peremén) majd az előmelegített sütőben elősütjük 5 -8 perc alatt.
A forró tésztát megkenjük 1 kanál citromlekvárral ( vagy bármilyen lekvárral) és a párolt céklás-almát rátesszük, majd a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére. Az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Tálalás
12 szelet


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?