Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sütőtökös pite

jancsa01 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/103-jancsa01
Sütőtökös pite
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piték

Hozzávalók

  • 1 adag sületlen pitetészta (ld. a recepjeimnél)

A tölteléknél

  • 2 tojás
  • 100 g cukor
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1/2 tk. só
  • 1/2 tk. őrölt gyömbér
  • 1/8 tk. őrölt szegfűszeg
  • 1/8 tk. őrölt szerecsendió
  • 425 g sütőtökpüré
  • 340 ml cukrozatlan sűrített tej v. tejszín

A tálaláshoz

  • 125 ml tejszín
  • 1 ek. porcukor
  • 1/4 tk. őrölt fahéj
jancsa01 jancsa01 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt melegítsük elő 220°C-ra. Készítsük el a pitetésztát a leírtak alapján. Helyezzük egy 23 cm-es piteformába a kinyújtott tésztát, de ne süssük elő.

A töltelékhez verjük fel kissé a tojásokat egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is és keverjük sima krémmé.
A piteformát helyezzük egy tepsire és a tölteléket öntsük a még nyers tésztára. A tészta széleit fedjük le alufóliadarabokkal, Így akadályozzuk meg a túlzott barnulást.
Tegyük be a sütőbe és süssük 15 percig, majd csökkentsük a hőmérsékletet 180°C-ra és további 45 percig süssük. A sütés vége előtt 15 perccel távolítsuk el a fóliát. Akkor van kész, ha egy kést beleszúrva a közepébe, az tisztán jön ki.
Hagyjuk egy rácson kihűlni, majd tegyük hűtőbe legalább 4 órára, vagy egy éjszakára.
A tálaláshoz verjük habbá a tejszínt, a fahéjjal és a cukorral.

Tárolás

Hűtőben tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Igazi amerikai, őszi édesség.
A tökpüréhez a tököt vágjuk nagyobb darabokra és fektessük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire a héjukkal felfelé. Tegyük a tepsit egy 180°C-os sütőbe és süssük 45 percig, vagy amíg a tök teljesen megpuhul. Hűtsük ki, majd a tök húsát a héjából kikaparva pürésítsük. Tegyük a pürét egy konyharuhával bélelt szűrőbe és hagyjuk egy óráig csöpögni. Így nem lesz túl lágy a pite tölteléke. Ha kicsöpögött a felesleges víz mérjük ki a megfelelő mennyiséget.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!