Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőtökös pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Sütőtökös pite

1 adag sületlen pitetészta (ld. a recepjeimnél)

A tölteléknél:

2 tojás
100 g cukor
1 tk. őrölt fahéj
1/2 tk. só
1/2 tk. őrölt gyömbér
1/8 tk. őrölt szegfűszeg
1/8 tk. őrölt szerecsendió
425 g sütőtökpüré
340 ml cukrozatlan sűrített tej v. tejszín

A tálaláshoz:

125 ml tejszín
1 ek. porcukor
1/4 tk. őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt melegítsük elő 220°C-ra. Készítsük el a pitetésztát a leírtak alapján. Helyezzük egy 23 cm-es piteformába a kinyújtott tésztát, de ne süssük elő.

Elkészítés

A töltelékhez verjük fel kissé a tojásokat egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is és keverjük sima krémmé.
A piteformát helyezzük egy tepsire és a tölteléket öntsük a még nyers tésztára. A tészta széleit fedjük le alufóliadarabokkal, Így akadályozzuk meg a túlzott barnulást.
Tegyük be a sütőbe és süssük 15 percig, majd csökkentsük a hőmérsékletet 180°C-ra és további 45 percig süssük. A sütés vége előtt 15 perccel távolítsuk el a fóliát. Akkor van kész, ha egy kést beleszúrva a közepébe, az tisztán jön ki.
Hagyjuk egy rácson kihűlni, majd tegyük hűtőbe legalább 4 órára, vagy egy éjszakára.
A tálaláshoz verjük habbá a tejszínt, a fahéjjal és a cukorral.

Tárolás

Hűtőben tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Igazi amerikai, őszi édesség.
A tökpüréhez a tököt vágjuk nagyobb darabokra és fektessük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire a héjukkal felfelé. Tegyük a tepsit egy 180°C-os sütőbe és süssük 45 percig, vagy amíg a tök teljesen megpuhul. Hűtsük ki, majd a tök húsát a héjából kikaparva pürésítsük. Tegyük a pürét egy konyharuhával bélelt szűrőbe és hagyjuk egy óráig csöpögni. Így nem lesz túl lágy a pite tölteléke. Ha kicsöpögött a felesleges víz mérjük ki a megfelelő mennyiséget.
Sütőtökös pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!