Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zsuzsa almás pitéje

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

40 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg kristálycukor
1 ek. rum
csipet só
1 dl tejföl
1 citrom reszelt héja
Töltelék:
2 kg édes alma
6 ek. kristálycukor
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
őrölt csillagánizs
őrölt kardamom mag
kb. 4 ek. kekszmorzsa
1 tojássárgája a kenéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az alma hámozása, majd reszelése.

Elkészítés

Az almát meghámozom, majd lereszelem, és citromlével meglocsolom, ne barnuljon nagyon. Ha már levet engedett, enyhén kifacsarom. Összekeverem a cukrot a fűszerekkel. Félreteszem, és a tészta hozzávalóit a robotgéppel bedagasztom. A tepsit vajazom, lisztezem. A tésztát két lapba kinyújtom, az egyiket a tepsibe rakom, és villával megszurkálom, majd megszórom kekszmorzsával és az almát ráterítem, és rászórom a fűszeres cukrot. Újra megszórom kekszmorzsával, és ráterítem a másik lapot. Ezt is villával megszurkálom, és végül tojással vékonyan lekenem. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütöm. Ha kihűlt porcukorral megszórom, és kockákra szeletelem. Istenien finom.

Tálalás

Elálló finom omlós marad akár 1 hétig is.

Tárolás

Lehet hűtőben, nyáron.Télen nem fontos, csak takarjuk le.

Alternatív elkészítés

Én ebben a formában nem dinsztelem meg az almát, mert frissebb ropogósabb marad, a színe is gusztább. Teszteltettem is így mindenkinek jobban ízlett.
Zsuzsa almás pitéje Zsuzsa almás pitéje Zsuzsa almás pitéje

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!