Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Zsuzsa almás pitéje

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Zsuzsa almás pitéje
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piték

Hozzávalók

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 ek. rum
  • csipet só
  • 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja

Töltelék

  • 2 kg édes alma
  • 6 ek. kristálycukor
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt csillagánizs
  • őrölt kardamom mag
  • 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
  • kb. 4 ek. kekszmorzsa
  • 1 tojássárgája a kenéshez
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Az alma hámozása, majd reszelése.

Az almát meghámozom, majd lereszelem, és citromlével meglocsolom, ne barnuljon nagyon. Ha már levet engedett, enyhén kifacsarom. Összekeverem a cukrot a fűszerekkel. Félreteszem, és a tészta hozzávalóit a robotgéppel bedagasztom. A tepsit vajazom, lisztezem. A tésztát két lapba kinyújtom, az egyiket a tepsibe rakom, és villával megszurkálom, majd megszórom kekszmorzsával és az almát ráterítem, és rászórom a fűszeres cukrot. Újra megszórom kekszmorzsával, és ráterítem a másik lapot. Ezt is villával megszurkálom, és végül tojással vékonyan lekenem. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütöm. Ha kihűlt porcukorral megszórom, és kockákra szeletelem. Istenien finom.

Tálalás

Elálló finom omlós marad akár 1 hétig is.

Tárolás

Lehet hűtőben, nyáron.Télen nem fontos, csak takarjuk le.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Én ebben a formában nem dinsztelem meg az almát, mert frissebb ropogósabb marad, a színe is gusztább. Teszteltettem is így mindenkinek jobban ízlett.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!