Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás béles

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás béles

50 dkg liszt
20 dkg margarin
2,5 dkg élesztő
15 dkg cukor
1 dl tejföl
2 tojás

Töltelék:

1,5 kg alma
3 ek. cukor
1 tk. fahéj
2 ek. búzadara
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az almát meghámozom, lereszelem, összekeverem a cukorral, 20 percig hagyom állni, lecsöpögtetem.

Elkészítés

A lisztet elmorzsolom a margarinnal. Az élesztőt felfuttatom egy kevés tejben. A margarinos liszthez adom a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a cukrot, végül a tejfölt szükség szerint. Ruganyos tésztát gyúrok. 20 percet pihentetem. 30x40 cm tepsibe sütőpapírt teszek, a tésztát elfelezem és a tepsi méretére nyújtom, megszurkálom villával, majd megszórom a búzadarával és rásimítom a cukros alma tölteléket meghintem a fahéjjal. Kinyújtom a másik tésztát és befedem vele a süteményt villával megszurkálom. Felvert tojással megkenem. Előmelegített sütőben 180 C-on 40 perc alatt készre sütöm.

Tárolás

Hűvös helyen 3 nap.

Alternatív elkészítés

Meggy töltelékkel is készíthető.
Almás béles

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!