Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-gesztenyés pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Pite tészta:

50 dkg liszt
édesítőszer vagy cukor (ízlés szerint)
15 dkg margarin
1 tojás
2 dl tejföl

Töltelék:

1 kg reszelt alma
25 dkg gesztenyepüré
1 ek. fahéj
édesítőszer vagy cukor (ízlés szerint)
reszelt citromhéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A pitetészta hozzávalóit összedolgozzuk.
Az összeállt tésztát két részre szedjük.
Az egyiket kinyújtjuk, majd előmelegített sütőbe pár percre berakjuk.
Ha már látjuk, hogy elkezdett sülni, akkor kivesszük az almával elkevert gesztenyemasszát rápakoljuk.
Majd a tészta másik felét ráhelyezzük kinyújtva vagy rácsozva, ahogyan szeretnénk.
Villával több helyen koppanásig megszurkáljuk, hogy a hő egyenletesen át tudjon jutni a sütin, és mindenhol megsüljön.
180°-on kb. 40 perc alatt sül meg.
Ha szép aranybarna a teteje, akkor készen van.

Tálalás

1 nagy tepsi lesz a megadott mennyiségből.

Tárolás

Ízlés szerint porcukorral, fahéjas cukorral vagy simán is tálalható.
Almás-gesztenyés pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!