Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes szilvás lepény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

30 dkg liszt
15 dkg vaj
1 db tojás
csipet só

Töltelékhez:

1 kg szilva
4 evőkanál barna cukor
1 kk. őrölt fahéj
1,2 dl tejszín /nem növényi/
2 db tojás
1 ek. cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához összemorzsoljuk a lisztet a hideg vajjal. Hozzáadjuk a tojást, egy csipet sót, és cipóvá gyúrjuk./Ha nem állna teljesen össze, pár csepp! tejet adhatunk hozzá./Letakarva 30 percig hűtőben pihentetjük. Addig a szilvát előkészítjük, mossuk, felezzük, magozzuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy kivajazott, lisztezett, sima aljú gyümölcstorta formába tesszük úgy, hogy a széle 2 cm magas legyen. A felesleges tésztát körben levágjuk, enyhén összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. A tészta alját óvatosan villával megszurkáljuk, a felezett szilvával kirakjuk. Megszórjuk a fahéjjal összekevert barna cukorral és kb. 10 percig sütjük. Közben a tejszínt elkeverjük a cukorral és tojásokkal, és 10 perc után a tésztára öntjük, amit még 10 percig sütünk. Közben a levágott tésztát a reszelő durvábbik oldalán lereszeljük, és a süteményre szórjuk, majd az egészet tovább sütjük még 15-20 percig, amíg a tejszínes tojás megköt. Sütőből kivéve pihentetjük, majd szeleteljük.

Tálalás

6-8 szelet.
Tejszínes szilvás lepény Tejszínes szilvás lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!