Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rácsos linzer

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Rácsos linzer

0,5 kg liszt
15 dkg zsír (vagy 25 dkg margarin)
20 dkg porcukor
1 tojás
1 dl tej
1 ek. tejföl
csipet só
reszelt citromhéj

A töltelék:

20-25 dkg baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval, elmorzsoljuk a zsiradékkal, majd a többi anyaggal összegyúrjuk.
A tepsit előkészítjük, a tészta 2/3-át a megfelelő méretűre nyújtjuk és belehelyezzük, majd a lekvárral vastagon megkenjük.
A megmaradt tésztát vékonyra kisodorjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk és a tésztánk tetejére rács alakba elhelyezzük. A rácsot tojássárgával megkenjük, hogy szép fényes legyen.
Nem túl forró sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Tálalás

Ha kihűlt kockákra vagy ferde téglalapokra szeleteljük. Jól eltartható olcsó és kiadós sütemény.

Alternatív elkészítés

Az alap tésztát dúsíthatjuk 10 dkg darált dióval, vagy ízlés szerint ízesíthetjük fahéjjal is.
Rácsos linzer Rácsos linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!