Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos pite

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Barackos pite

10 dkg liszt
8 dkg gyümölcscukor vagy stevia
3 tojássárgája
2 tojásfehérje
1 csipet só
0,5 dl olaj
0,5 dl tej
1 ek. baracklekvár

tetejére:

1 tojásfehérje
5 dkg porcukor vagy nyírfa-porcukor
3 dkg darált mák
1 kk. citromlé
10 dkg sárgabarack
5 dkg ribizli
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

20 x 30 cm tepsi kibélelve sütőpapírral.
A sütő 170 'C-ra melegítve.

Elkészítés

A tojások sárgáját a cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, keverés után a sütőporral elkevert lisztet és a baracklekvárt. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük és lazán a masszába forgatjuk. A tésztát a tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.
Az 1 tojásfehérjét a citromlével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és habverővel addig keverjük, míg szép fényes lesz, ekkor hozzáadjuk a darált mákot, ezt a habot rákanalazzuk az előző tészta tetejére, nem baj, ha nem fedi mindenhol. Majd kirakjuk a süti tetejét a tisztított barack darabokkal és megszórjuk a leszemezett megmosott ribizlivel.
Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.

Tálalás

10-12 szelet.
Barackos pite Barackos pite Barackos pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!