Gyümölcsrizses rétes
Hozzávalók
Tésztához:
A töltelékhez:
A kenéshez:
A hintéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A közben kiolvadt erdei gyümölcsnek leszűrjük a levét. A gyümölcsöt összeforgatjuk a rizzsel. A réteslapok átkenéséhez elkeverjük a tejfölt a tojással és az olajjal. Enyhén nedves konyharuhára terítjük az első réteslapot, ecsettel átkenjük a tejfölös keverékkel, ráfektetjük a második lapot, azt is megkenjük.
A következő lapot kenés után vékonyan meghintjük zsemlemorzsával, majd az egyik hosszanti oldalán elosztjuk a gyümölcsrizs felét. 1-1 cm szélességben visszahajtjuk az alsó és a felső szélt, hogy ne folyjon ki a töltelék, és konyharuhával föltekerjük a rétest. Sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük, és kívülről is lekenjük a tojásos-olajos tejföllel. Ugyanígy elkészítjük a második rudat.
175 fokra melegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Gyümölcsrizses rétes
Hozzávalók
Tésztához:
A töltelékhez:
A kenéshez:
A hintéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A közben kiolvadt erdei gyümölcsnek leszűrjük a levét. A gyümölcsöt összeforgatjuk a rizzsel. A réteslapok átkenéséhez elkeverjük a tejfölt a tojással és az olajjal. Enyhén nedves konyharuhára terítjük az első réteslapot, ecsettel átkenjük a tejfölös keverékkel, ráfektetjük a második lapot, azt is megkenjük.
A következő lapot kenés után vékonyan meghintjük zsemlemorzsával, majd az egyik hosszanti oldalán elosztjuk a gyümölcsrizs felét. 1-1 cm szélességben visszahajtjuk az alsó és a felső szélt, hogy ne folyjon ki a töltelék, és konyharuhával föltekerjük a rétest. Sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük, és kívülről is lekenjük a tojásos-olajos tejföllel. Ugyanígy elkészítjük a második rudat.
175 fokra melegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?