Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsrizses rétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 csomag friss, hűtött réteslap (6 db-os)

A töltelékhez:

22 dkg rizs
4 dl tej
csipet só
1 vaníliarúd / ízlés szerint vanília aroma
5 evőkanál cukor
35 dkg fagyasztott vegyes bogyós gyümölcs

A kenéshez:

1,5 dl tejföl
1 tojás
30 ml olaj

A hintéshez:

kevés zsemlemorzsa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A gyümölcsöt kivesszük a mélyhűtőből, és szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni. Közben a rizst felforraljuk annyi vízzel, amennyi ellepi. Adunk hozzá egy csipet sót, egy felhasított vanília rudat (vagy vanília aromát), és apránként ráöntjük a tejet. Lassú tűzön, állandóan kevergetve puhára főzzük, ha kész, édesítjük. (több tejet is használhatunk, ha a rizs nem elég puha) Teljesen sűrű, krémes rizst kell kapnunk. Kihűtjük.
A közben kiolvadt erdei gyümölcsnek leszűrjük a levét. A gyümölcsöt összeforgatjuk a rizzsel. A réteslapok átkenéséhez elkeverjük a tejfölt a tojással és az olajjal. Enyhén nedves konyharuhára terítjük az első réteslapot, ecsettel átkenjük a tejfölös keverékkel, ráfektetjük a második lapot, azt is megkenjük.
A következő lapot kenés után vékonyan meghintjük zsemlemorzsával, majd az egyik hosszanti oldalán elosztjuk a gyümölcsrizs felét. 1-1 cm szélességben visszahajtjuk az alsó és a felső szélt, hogy ne folyjon ki a töltelék, és konyharuhával föltekerjük a rétest. Sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük, és kívülről is lekenjük a tojásos-olajos tejföllel. Ugyanígy elkészítjük a második rudat.
175 fokra melegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Gyümölcsrizses rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!