Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Könnyed sárgabarackos-túrós rétes

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Könnyed sárgabarackos-túrós rétes
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Rétesek

Hozzávalók

2 rúdhoz

Rétestésztához

Kenéshez

  • 120 g olvasztott margarin

Töltelékhez

Tetejére

  • némi porcukor

Elkészítés

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből és zárt csomagolásban szobahőmérsékleten kb. 15-20 percig pihentetjük. A sütőt kb. 180 °C-ra előmelegítjük, légkeveréses sütő esetén 160°C-ra.

A réteslapokat kivesszük a csomagolásból és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.

Az egymásra helyezett lapok közé és legfelső lapra forró, olvasztott margarint kenünk.

A túrótöltelék összetevőit egy keverőtálba adjuk és fakanállal összekeverjük, majd kb. 20 percig hagyjuk pihenni.

A sárgabarackot megmossuk, ha szükséges félbe vagy szeletekre vágjuk.

A túrós töltelék felét a réteslapokra helyezzük és a lapon úgy simítjuk el, hogy mindkét szélen kb. 3 cm-t szabadon hagyunk. A felszeletelt sárgabarackok felét a töltelék tetejére helyezzük, majd konyharuha segítségével feltekerjük a rudat. Végül megkenjük a rétes tetejét olvasztott margarinnal. A második rúd rétest hasonlóképp elkészítjük, majd azonnal a sütőbe helyezzük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40 perc

A készre sült rétesek tetejét megszórjuk porcukorral.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!