Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Bécsi almásrétes

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Bécsi almásrétes
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Rétesek

Hozzávalók

Rétestésztához

Kenéshez

  • 40 g Rama margarin

Zsemlemorzsához

  • 100 g pirított zsemlemorzsa
  • 40 g forró vaj

Töltelékhez

Elkészítés

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből és zárt csomagolásban szobahőmérsékleten kb. 15-20 percig pihentetjük. A sütőt kb. 180 °C-ra előmelegítjük, légkeveréses sütő esetén 160°C-ra.

A réteslapokat kivesszük a csomagolásból és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.

Az egymásra helyezett lapok közé forró, olvasztott margarint kenünk, majd a legfelső lap 2/3-át megszórjuk a pirított zsemlemorzsa felével.

A reszelt almát összekeverjük citromlével, cukorral, vanillincukorral, fahéjjal és citromhéjjal, majd hozzáadjuk a diót, a mazsolát.

Az almás tölteléket a réteslapokra helyezzük és a konyharuha segítségével feltekerjük.

Ugyanígy megtöltjük a másik 3 réteslapot, végül megkenjük a rétesek tetejét olvasztott margarinnal, majd azonnal helyezzük a sütőbe.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40 perc

Sütés után a rétest megszórjuk porcukorral.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató