Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Körtés-mézesfűszeres rétes

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Körtés-mézesfűszeres rétes
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Rétesek

Hozzávalók

2 rúdhoz

Töltelékhez

Tésztához

Kenéshez

  • 130 g margarin
  • 1 púpozott kávéskanál mézeskalácsfűszerkeverék

Díszítéshez

  • kevés porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A réteslapokat a csomagoláson leírtak szerint kivesszük a hűtőből, és szobahőmérsékleten 10-15 percet pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Töltelék:
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd a körtehúst 2-3 cm hosszú, keskeny csíkokra szeljük. Keverőtálba szórjuk, hozzáforgatjuk a frissen facsart citromlevet, a cukrot, a vaníliás cukrot és 100 g zabpelyhet, majd 15 percet állni hagyjuk. A maradék zabpelyhet finomra őröljük.

Tészta:
A réteslapokat a sütőpapírral együtt kitekerjük, a papírt a tepsire (kb. 30x40 cm) helyezzük. Egy réteshez három réteslapot használunk fel.
A margarint megolvasztjuk, 30 grammot átöntünk egy kis tálkába. A többi margarinhoz hozzákeverjük a mézeskalácsfűszerkeveréket.
Egy réteslapot tiszta konyharuhára helyezünk. Ecset segítségével vékonyan megkenjük a mézeskalács-fűszeres margarinnal. Ráhelyezzük a második réteslapot, ismét megkenjük, majd rátesszük a harmadik réteslapot is. Alsó harmadát beszórjuk az őrölt zab felével úgy, hogy a széleken egy 2-3 cm-es területet üresen hagyunk. Az alsó részre rákanalazzuk a körtés töltelék felét. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd konyharuha segítségével szorosan feltekerjük a rétest. A tetejét lekenjük a félretett margarin felével, és tepsibe helyezzük. A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan készítjük el a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a rudakat aranybarnára sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-35 perc

Díszítés: A kihűlt rétest porcukorral megszórva tálaljuk

Javaslatok, alternatív elkészítés

Finom szemű zabpelyhet nemcsak készen vásárolhatunk.
Szórjuk a zabpelyhet késes aprítóba, majd törjük kissé össze, így finomabb szemcséket fogunk kapni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!