Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós-csokis baklava

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

50 dkg vékony rétestészta lap
30 dkg darált dió
10-15 dkg durvára reszelt csokoládé
1,5 csomag margarin
1,5 dl tej
2 db citrom
70 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A rétestészta lapokat egyesével rakjuk a tepsibe (csak a kezdőlap kettő). Minden lapot meglocsoljuk a margarinnal, amit a tejben, vaníliás cukorral felolvasztottunk, és mindegyik lapra szórunk a darált dióból, és a reszelt csokiból. Addig rakjuk, míg el nem fogy a hozzávaló anyag, majd kidaraboljuk kb. 7x7 cm kockákra és utána még átlósan is elvágjuk, hogy háromszögeket kapjunk, és betesszük sülni 180 fokon, a középső sínen. Ez idő alatt megfőzzük a szirupot a cukorból, citromból (melyet vékony karikákra szeltünk fel).
A cukorra vizet öntünk, úgy, hogy kétujjnyira legyen a víz a cukor felett. A citromot ne főzzük szét, előbb ki kell szedni, félre rakni (ez idő alatt már eléggé megízesítette a szirupot). Amikor kisült a Baklava ráöntjük a szirupot, rárendezzük a citromkarikákat, és félre tesszük, hogy bele szívódjon a szirup.

Alternatív elkészítés

Ha előző nap készítjük el a sütit, akkor van elég idő a szirup felszívódáshoz.
Diós-csokis baklava

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!